Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Világliga, 3. nap: néha a hölgyek is pofozkodnak

2013. június 3. 20:37

Voltaképpen papírforma, hogy a pekingi Világliga Szuperdöntő két csoportját az olimpiai aranyérmes, illetve az ezüstérmes nyerte.

Százszázalékos produkcióval – a mezőny egyedüli veretlenjeként –, csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe a spanyol válogatott, miután 9-8-ra legyőzte Kanadát is. (Bár azért nem mondhatni, hogy feszes vágta a hispánoké, hiszen három egygólos sikert arattak a csoportban.) A B-csoport másik összecsapása szó szerint az volt: az olaszok és az ausztrálok mérkőzésén 32 kiállítást fújtak a játékvezetők (egyikük a magyar Fekete Balázs volt), és a harmadik negyed vége felé Bianconit és Ralphot kénytelenek voltak végleg kiszórni, miután derűsen összepofozkodtak centerben. Az olaszok egyébként 11-6-ra is vezettek már, ám a zárórészben az ausztrálok elképesztő hajrával visszajöttek 11-11-re, Emmolo gólja 51 másodperccel a befejezés előtt azonban végül mégis talján győzelmet eredményezett. Lefújás után mindkét edző szörnyülködött egy sort, kölcsönösen a másik felet hibáztatva azért, hogy durváskodásba fulladt a meccs, az ironizálásban viszont Fabio Conti volt a jobb, mert míg az ausztrál kapitány, Greg McFadden közölte, hogy „visszataszító egy meccs volt”, addig az olasz mester kijelentette: „gratulálok az ausztráloknak, hogy a negyedik negyedben így feljöttek, de annyit megjegyeznék: a vízilabda-mérkőzés a harmadik rész végén véget ért, utána már csak verekedés folyt a vízben.”
Ennél jóval békésebb volt a mi mérkőzésünk – mint ismert, 10-7-re veszítettünk az amerikaiak ellen –, illetve Kína is gond nélkül darálta be az oroszokat (13-10).
A negyeddöntők során mi az ausztrálokkal játszunk, a slágermeccs pedig az észak-amerikai rangadó az Egyesült Államok és Kanada részvételével.

Íme, a negyeddöntők programja:
Magyarország–Ausztrália (9.00 – magyar idő szerint)
Egyesült Államok–Kanada (10.20)
Kína–Olaszország (11.40)
Oroszország–Spanyolország (13.00)
Vízilabda hírek
Női válogatott