cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Nagy volt a tűz, a lelkesedés és a bizonyítási vágy a játékosokban"

2018. szeptember 19. 14:05

Märcz Tamás tegnap este az MTVA stúdiójában járt, ahol az M1 Ma este című műsorának vendége volt. Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya beszélt többek közt az Európa-bajnokság kudarcairól, az azóta történt változásokról és a berlini Világkupa-győzelemről is.

Hétfőn délelőtt hazatért Berlinből a 19 esztendő után újra Világkupa elsőséget ünneplő magyar férfiválogatott. Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden este az MTVA meghívásának tett eleget.
 
„Vegyes volt a kép, hiszen jól indult a nyár, de a világliga-ezüst után úgy láttam elfogyott a motiváció, a koncentráció és az éhség az Európa-bajnokságra. Voltak hiányosságaink is, melyeken dolgoznunk kell, nem volt véletlen az a nyolcadik hely júliusban. Talán nem is az volt a baj, hogy nem végeztünk dobogón, hanem az, hogy nem voltak olyanok az eredményeink sem. Ezek engem is elgondolkoztattak, hogy miért sodródtunk ebbe az irányba. Sokkal koncentráltabban kell dolgoznunk, fókuszálni és sokkal nagyobb alázatra van szükség, valamint jobban odafigyelni a csapategységre nekem és a játékosoknak egyaránt. Ezt sosem késő elkezdeni, a barcelonai kontinensbajnokság intő jel volt” – kezdte a beszélgetést a kapitány az M1 Ma este című műsorában.
 
Majd folytatta: „Nem mondom azt, hogy miénk a világ legjobb csapata, hiszen jónéhány válogatottnak topgenerációja van, gondolok itt akár a horvátokra, a szerbekre, vagy éppen az olaszokra és az újra domináló spanyolokra. Ugyanakkor most valami nagyon jól sikerült és kiválóan összeállt erre a Világkupára, jó volt a társaság és jól sikerült a felkészülésünk is. Megvolt ezeknek az eredménye, de nem szabad, hogy azt gondolja valaki, hogy most csak aranyak fognak érkezni. Bár azon fogunk dolgozni, hogy ez így legyen. De nem ezt mutatja jelen pillanatban ez a rettentően kiegyensúlyozott vízilabdavilág.”
 
A teljes beszélgetés megtekinthető a linkre kattintva, itt.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott