cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A legerősebb csapaton keresztül vezetett az utunk a döntőbe!"

2018. szeptember 15. 18:50

Férfiválogatottunk a berlini Világkupa elődöntőjében 12-11-re legyőzte Szerbiát, s kvalifikálta magát a holnapi fináléba, ahol ellenfele 14:30-tól Ausztrália lesz. Märcz Tamás legénysége háromgólos hátrányból állt fel és fordított a klasszisokat felvonultató szerb válogatott ellen.

Miként arról beszámoltunk, Märcz Tamás együttese a pénteki negyeddöntőben, Egyesült Államok ellen mutatott lendületét átmentette, és nagyszerű játékkal 12-11-re legyőzte Szerbiát a berlini Világkupa elődöntőjében. Tanítványai így vasárnap délután az aranyéremért szállhatnak harcba.

Märcz Tamás
, szövetségi kapitány érthetően elégedetten értékelt a találkozó után: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk Szerbia ellen, de ennek ellenére olyan lendületben volt a csapat, és fejben annyira összeszedettnek láttam őket, hogy éreztem, van keresnivalónk ezen a mérkőzésen. Ehhez kellett egy folyamatos koncentráltság az első perctől fogva, és a hit, hogy győzhetünk, annak ellenére is, hogy egyértelműen nem mi voltunk a találkozó esélyesei. Mindig nagyon nagy rangadó egy-egy szerb-magyar meccs és óriási presztízse van - nem volt ez másképpen ezúttal sem. Ez egy lépcsőfoka annak a munkának, melyet nyáron, a barcelonai Európa-bajnokság után kezdtünk el, s így, hogy sikerült ezt a nagyon nehéz lépcsőfokot megtennünk, úgy gondolom, hogy akkor bizony van még dolgunk itt a berlini Világkupán! Ha már az utunk a döntőbe a legerősebb csapaton keresztül vezetett, szeretnénk ott is győzedelmeskedni!"
 
FINA Férfi Világkupa, Berlin 
Elődöntő 
Magyarország-Szerbia 12-11 (1-3, 5-3, 3-3, 3-2) 


MAGYARORSZÁG: Kardos - Zalánki 2, Német, Jansik D., Kovács G. 2, Bátori 3, Pásztor 2. Csere: Manhercz, Jansik Sz. 2,  Mezei 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 

SZERBIA: Risticsevics - Mandics 1, V. Rasovics 2, Sz. Randjelovics 1, Szubotics 3, Vico, Sz. Rasovics 2. Csere: Lazics, Drasovics 1, Jaksics 1, Szojanovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Világkupa-keret
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

További eredmények 
Az 5-8. helyért

Egyesült Államok-Japán 11-10
Horvátország-Dél-Afrika 16-3
Elődöntő
Ausztrália-Németország 8-8, büntetőkkel 3-2

A további program
Szeptember 16., vasárnap
A 7. helyért
Japán-Dél-Afrika, 10:00
Az 5. helyért
Egyesült Államok-Horvátország, 11:30
A 3. helyért
Szerbia-Németország, 13:00
Döntő
Magyarország-Ausztrália, 14:30 (tv: m4sport.hu ÉLŐ, 21:15 M4 Sport felvételről)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott