cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Sok tudatosságot láttam"

2018. szeptember 13. 22:25

Eldőlt, hogy a japánok felett 19-14-es győzelmet arató férfiválogatottunk pénteken délután a negyeddöntőben Egyesült Államok ellen szállhat harcba. A szövetségi kapitány a támadójátékot dicsérte, ám a kapott gólok számát sokallja.

Miként arról korábban beszámoltunk, férfiválogatottunk a berlini Világkupa harmadik, s egyben utolsó csoportmérkőzésén 19-14-re legyőzte Japán nemzeti együttesét. Märcz Tamás együttese a második helyen zárta a csoportküzdelmeket, így tanítványai pénteken délután a másik csoport harmadik helyezettjével, Egyesült Államokkal csaphatnak össze a negyeddöntőben. 
 
A szövetségi kapitány így értékelt a találkozó után: „Japán kellemetlen ellenfél, mindig nehéz ellenük játszani. Próbáltuk taktikailag jól felépíteni a mérkőzést, mert sokszor ezen múlik. A tizenkilenc lőtt gól önmagáért beszél, aki nézte a találkozót, látta, hogy sikerült jól megszervezni a támadásokat, és sokszor eredményesek is voltunk, melynek nagyon örültem. A tizennégy kapott gól hirtelen nagyon soknak tűnik - noha akár támadásban, úgy védekezésben is azt csináltuk, amit szerettünk volna, mégis sokkal nagyobb lendülettel és dinamikával kell mozognunk, hogy még kevesebb esélyt adjunk a japánoknak a gólszerzésre. Ilyen téren nem vagyok elégedett, ugyanakkor örülök annak, hogy jól kezdtük a mérkőzést, rögtön az elején átvettük az irányítást és az öt-hatgólos előnyünket sikerült végig tartanunk. Nem éreztem egy pillanatig sem, hogy a csapat közelebb engedné a japánokat, magabiztosan és okosan játszottunk, sok tudatosságot láttam, amit egy edzőnek mindig jó kívülről néznie."

„Nagyon örülünk a győzelemnek, odatette magát az egész csapat. A támadásra és a védekezésre egyaránt odafigyeltünk, ámbár egy kicsit sok gólt kaptunk, sikerült öt találattal legyőznünk őket. Holnap Amerika következik, megpróbálunk ellenük is mindent beleadni!" - bizakodott Német Toni, akit a szakmai stábtag, Tóth Szabolcs segítségével sikerült azösszecsapás után megszólaltatnunk.
 
FINA Férfi Világkupa, Berlin 
A-csoport, 3. forduló 

Magyarország-Japán 19-14 (8-3, 3-3, 3-4, 5-4) 


MAGYARORSZÁG: Kardos - Zalánki 5, Német, Jansik Sz. 2, Kovács G. 1, Bátori 3, Pásztor 3. Csere: Manhercz 2, Mezei 2, Nagy Á. 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 

JAPÁN: Tanamura - Adachi 3, Koppu 2, Suzuki, Yoshida 1, Iida 1, Takata, Arai 1, Inaba 3, Okawa 2, Araki 1. Szövetségi kapitány: Omoto Yoji 

További eredmények 
A-csoport 

Németország-Ausztrália 9-10
B-csoport 
Szerbia-Horvátország 10-10 
Dél-Afrika-Egyesült Államok 6-15 

A csoportok végeredménye
A-csoport:
 1. Németország 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Ausztrália 4, 4. Japán 0
B-csoport: 1. Szerbia 5 pont, 2. Horvátország 5, 3. Egyesült Államok 2, 4. Dél-Afrika 0 

A Világkupa-keret
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A további program
Szeptember 14., péntek
Magyarország-Egyesült Államok, 16:00 (tv: m4sport.hu ÉLŐ)
Ausztrália-Horvátország, 17:30
Németország-Dél-Afrika, 19:00
Japán-Szerbia, 20:30
 
Szeptember 15., szombat
Az 5-8. helyért

Magyarország/Egyesült Államok-Japán/Szerbia, 14:00
Ausztrália/Horvátország-Németország/Dél-Afrika, 15:30
Elődöntő
Magyarország/Egyesült Államok-Japán/Szerbia, 17:00
Ausztrália/Horvátország-Németország/Dél-Afrika, 18:30

Szeptember 16., vasárnap
A 7. helyért, 10:00
Az 5. helyért, 11:30
A 3. helyért, 13:00
Döntő, 15:00
Vízilabda hírek
Férfi válogatott