cover image
Egyéb

Megszórta a Szolnok a Szentest

2013. október 22. 23:27

Jól sikerült a Szolnok BL-főpróbája, persze a Szentes nem a Rijeka.

A nagyváradi BL-selejtező (a második kör) éppen az 5. fordulóra esett, már ami a Vodafone ob I.-es bajnokságot illeti. Értelemszerűen a Szolnok nem tudta lejátszani a Szentes elleni találkozót. Nem úgy kedden.

Érdekesség, hogy a párharc eredendően Szentesen lett volna, de a felek megegyeztek a pályaválasztói jog felcserélésében. Így Kis Gáborék még egy meccsel többet játszhattak a Primorje elleni BL-körig az új Vízilabda Aréna medencéjében. Merthogy a Vasas elleni bajnokit már itt rendezték a hétvégén (9-8 a Szolnoknak).

A hazaiaknak mindenképpen szüksége volt egy önbizalomnövelő sikerre, ugyanis a nagyváradi, kevésbé meggyőző játék után a Vasas is megizzasztotta a csapatot, a Rijeka ellen pedig már nem férhet bele a döcögő teljesítmény. A Juniorválogatott elleni vasárnapi meccsen négy gólt szerző Hosnyánszky Norbert emberelőnyös góljával szerzett vezetést a hazai csapat, majd Vámos talált be, szintén előnyből - a második perc közepén máris 2-0 volt az állás. 

Nagy Márton két akciógólja viszont azt jelezte a másik oldalon, hogy a szentesiek amíg bírják, tartani kívánták magukat. Nos, olyan sokáig ez nem ment nekik, mert a 2-3-as tűrhető részeredmény után 2-5 következett a második nyolc percben. Nem ment olyan jól az emberelőnyök kihasználása a Szentesnek, ellentétben a hazaiakkal.

A 8-4-es félidei állás nem vetítette azonban feltétlenül előre azt, hogy a hátralévő két negyedben csak egy gólra lesz képes a vendégcsapat, míg közben 13-at befalatoz. Csakhogy Kovács István szakmai igazgató örömére megszaladt a lövőknek (Lévai is jól védett), ráadásul jó hír, hogy a gólok szépen megoszlottak a csapattagok között. Stefan Mitrovic vitte a legtovább, 5 gólig jutott. 

Folytatás szombaton, a Primorje Rijeka elleni BL-selejtezőn, szintén a Vízilabda Arénában. A Szentes pedig utazik Szegedre, bajnoki meccsre, nem túl sok reménnyel.

Eredmény - ob I.-es bajnokság, 5. forduló, elhalasztott mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Valdor-Szentes 21-5 (3-2, 5-2, 6-0, 7-1)

Szolnok: Lévai - Pásztor 4, Gocic 1, Vámos 2, Hosnyánszky 4, Mitrovic 5(2), Kis G. 1. Cserék: Tóth P. 1, Vörös 1, Nagy R., Hangay 1, Jansik D., Török 1(1). Szakmai igazgató: Kovács István
Szentes: Horváth Alex - Józsa, Kiss Gy., Nagy M. 3, Németh D. 1, Kistamás, Kolarik. Cserék: Hegedűs B., Fanfani, Hegedűs I., Szabó I. L., Pellei, Keresztes 1. Vezetőedző: Fülöp Tibor

Emberelőny/gól: 5/11, illetve 2/12
Ötméteresek: 3/4, illetve 0/0
Kipontozódott: Török (21.), Hosnyánszky (31.) illetve Hegedűs B. (13.), Németh D. (20.), Szabó I L. (31.)
Vízilabda hírek