cover image
Egyéb

Kárpáti Gyurika lehet a Nemzet Sportolója

2013. október 22. 11:59

Kárpáti György kerülhet örök barátja, az augusztusban elhunyt Gyarmati Dezső helyére a Nemzet Sportolói között.

Ismét össze kellett gyűlniük a Nemzet Sportolóinak: szomorú kötelességük ez, valahányszor egy közülök itthagyja az árnyékvilágot. Gyarmati Dezső augusztusi halála tette szükségszerűvé, hogy a múlt nagyjai szavazzanak arról, kit látnának szívesen maguk között. Nos, mint azt Kulcsár Győző megerősítette több médiumnak is: a határozatuk egyhangú volt, Kárpáti Györgyöt javasolják a kormánynak – a végső döntés a kabineté a jogszabályok szerint.

Gyurikát kerestük az ügyben, annyit elárult, hogy Simicskó István sportért felelős államtitkár már felhívta az örömhír „első részével”, azaz a Nemzet Sportolóinak döntésével, de abban maradtak, hogy amíg a kormány részéről nem válik hivatalossá a döntés, addig ne nyilatkozzon az ügyben.

Háromszoros olimpiai bajnokunk tehát ehhez tartotta magát, amikor arra kérte honlapunkat, hogy elégedjen meg a szivárogtatással – interjút a bejelentést követően fogunk készíteni (remélhetőleg) vele. Mivel jelenleg nincs vízilabdázó a Nemzet Sportolói között (lásd alább), egyértelmű, hogy a sportág múltja okán (is) Kárpáti György az egyetlen jó választás.

Jelenleg ők a Nemzet Sportolói: Balczó András öttusázó, Buzánszky Jenő labdarúgó, Földi Imre súlyemelő, Grosics Gyula labdarúgó, Hammerl László sportlövő, Keleti Ágnes tornász, Kulcsár Győző vívó, Portisch Lajos sakkozó, Rejtő Ildikó vívó, Székely Éva úszó, Weltner Györgyné Ivánkay Mária para-asztaliteniszező.
Vízilabda hírek
kárpáti györgy