cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Szerbia jobb volt, a 7. helyért játszhat a csapat

2018. szeptember 1. 14:21

A minszki U19-es fiú Európa-bajnokságon a Tóth Kálmán irányította együttes 14–10-re kikapott Szerbiától.

A mezőny kiegyensúlyozottságát, erősségét mutatja, a negyeddöntős vereség után a Spanyolországtól 11–9-es vereséget szenvedő Szerbia várt az alsó ágon a mieinkre.

A mérkőzést a rivális kezdte jobban, a 3–1-es első negyedben semmi sem sikerült igazán – a másodikban a támadójátékban mutatkozott javulás (4–2-es szerb vezetés után három Magyar Márton-gól után 5–5 állt a táblán), ám a védekezés, a kapusteljesítmény elmaradt attól, amit a Tóth Kálmán vezette szakmai stáb elvárt, így a rivális hét játékosa is góllal büszkélkedhetett már.

Fordulás után mélyült az árok, hiszen két szerb góllal már 10–6-ra vezetett az ellenfél. Magyar Márton negyedik gólja után azonban Bóbis Botond is betalált – nagy kár volt, hogy a zárószó a harmadszor eredményes Andrej Bajacé volt. A záró menetben Gál Dávid faragott tovább a hátrányból, sőt emberelőnyben még közelebb férkőzhettünk volna, de parlagon maradt a lehetőség. Az FTC játékosa aztán 2:14-gyel a vége előtt ismét betalált, így rég nem látott közelségben voltunk, hiszen csak eggyel ment a rivális. Sajnos azonban innen megállt a tudomány, aztán kockázattunk is, és a hátralévő időben három szerb gól döntött el mindent. Válogatottunk így vasárnap a 7. helyért játszhat Oroszország ellen.

„Védekezésben finoman fogalmazva sem jeleskedtünk. Olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek nem voltak benne az elmúlt napok játékában. Csodálkozva néztem a csapatot. Hogy ezek a hibák miért ilyen fontos meccsen jelentkeznek, meg kell fejteni az okát. Támadásban helyenként kapkodás jellemezte a gyerekeket, miközben lehettek volna magabiztosak is. Ez lenne az előrelépés záloga. Többen is meccsenként, vagy éppen meccsen belül is rendkívül hullámzó teljesítménnyel rukkolnak elő, látszik, hogy csodás dolgokra képesek, de ezt még képtelenek állandósítani – ezen sokat kell még dolgozni” – értékelt Tóth Kálmán. Ami az elődöntőket illeti: a mieinket kiverő Montenegró ötméteresekkel győzte le öldöklő csata után Spanyolországot, míg Görögország - figyelem! - 8-0-ra verte Horvátországot. Stylianos Dalmaras mindent védett (ötöst is!), elődöntőben produkált 100%-ot!

Az Eb-ről a LEN ezen a linken élő közvetítéssel tudósít a meccsekről!
 
U19-es fiú Európa-bajnokság, Minszk
Az 5-8. helyért
Szerbia-Magyarország 14-10 (3-1, 5-5, 3-2, 3-2)
Gólszerzők: Barac 4, Kikaleisvili 2, Vicskovics 2, Andrin 2, Smiljevics, Vucsinics, Tomics, Vujovics, ill. Magyar 4, Baksa 2, Gál 2, Turnai, Bóbis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bányai Márk (KSI), Mizsei Márton (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Fekete Gergő (Debrecen), Gál Dávid (FTC), Hajdu Attila (Vasas), Kósa Balázs (KSI), Kürti Dominik (Eger), Lukács Ábel (Kaposvár), Magyar Márton (Eger), Mijic Dávid (Pécs), Sugár Péter (BVSC). Turnai András (FTC). Szövetségi vezetőedző: Tóth Kálmán. Edző: Keszthelyi Tibor
 
További eredmények
A 15. helyért
Szlovénia-Nagy-Britannia 8-7
A 13. helyért
Grúzia-Fehéroroszország 8-11
A 11. helyért
Hollandia-Törökország 7-9
A 9. helyért
Franciaország-Románia 8-9
Az 5-8. helyért
Olaszország-Oroszország 11-4
Elődöntő
Spanyolország-Montenegró 7-7 - ötméteresekkel 8-9
Görögország-Horvátország 8-0

A további program - magyar idő szerint  
Szeptember 2., vasárnap
A 7. helyért
Magyarország-Oroszország, 13:00
Az 5. helyért

Szerbia-Olaszország, 14:30
A 3. helyért
Spanyolország-Horvátország, 16:00
Döntő
Montenegró-Görögország,17:30
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
tóth kálmán
eb
minszk