cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Megfelelő mederben halad a felkészülés

2018. augusztus 30. 19:35

A német válogatott után Ausztrália nemzeti együttesével gyakorol a szeptemberi, berlini Világkupára Märcz Tamás együttese. A kapitány szerint napról napra formálódik csapata.

Három héttel a barcelonai Európa-bajnokság után a korábban meghirdetett keret teljes létszámban megkezdte felkészülését a Világkupára, melyet szeptember 11. és 16. között rendeznek Berlinben, a házigazda Németország, Ausztrália, Dél-Afrika, Egyesült Államok, Horvátország, Japán, Magyarország és Szerbia részvételével.
 
Férfiválogatottunk múlthéten a Világkupa vendéglátójával, Németországgal gyakorolt, a napokban pedig másik csoportellenfelével, az ugyancsak Magyarországon edzőtáborozó Ausztráliával vívott felkészülési mérkőzéseket. Märcz Tamás szövetségi kapitány pozitívan értékelte az augusztus közepén megkezdett munkát és az edzőmeccseket.
 
„Úgy érzem, hogy ezen az ausztrál-héten már sokkal jobban kezdünk összeállni, mint a németek ellen, annak ellenére, hogy azt a hetet is jónak értékeltem. Múlthéten kicsit még nehézkesebbek voltunk, a felkészülésünk elején jártunk. Voltak, akiknek nagyon közeli volt a visszatérés és néhány edzés volt csak bennük, illetve akadtak olyanok is, akik egy monotonabb munka után most váltottak át mérkőzés jellegű edzésekre. Most formálódott tehát ez a 14 játékos csapattá és kezdtek el igazán együtt játszani" - kezdte Märcz Tamás.
 
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180821_Madar_David_006.jpg„Ezen a héten egy picit megint léptünk előre - még ha mérkőzésenként volt is egy-egy hiányzónk kisebb-nagyobb sérülés miatt -, egységesebb lett az arculata a csapatnak. A lendületességre az eddigiekben sem volt panasz, és ez most sem hagyott alább, ami sarkalatos erénye lehet ennek az együttesnek a jövőben, akár a Világkupán is. Tény, hogy nem mi számítunk a legrutinosabb alakulatnak, hiszen ebből a gárdából sokan még soha nem voltak világeseményen, mégis úgy gondolom, hogy van potenciál a csapatban. A szeptemberi, berlini Világkupa egyik legfontosabb feladata és célja, bedobjuk ezeket a fiatalokat a mélyvízbe és minél több, minél nehezebb tétmérkőzéseket játszanak" - fogalmazott a kapitány.
 
Majd röviden a folytatásra is kitért: „Jövő héten zömmel magunkban leszünk, sokat szeretnénk még finomítani, gyakorolni és tökéletesíteni néhány olyan figurát, melyet egyszer-kétszer a németek és az ausztrálok ellen elő is húztunk a tarsolyból, de túlgyakorolni sem akartuk, mert mindketten csoportellenfeleink a Világkupán."
 
A Világkupa-keret
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

FINA Férfi Világkupa, Berlin, szeptember 11-16. 
Csoportbeosztás

A-csoport: 

Ausztrália 
Németország 
Magyarország 
Japán

B-csoport 
Horvátország 
Szerbia 
Dél-Afrika 
Egyesült Államok
 
A program
Szeptember 11., kedd
Szerbia-Dél-Afrika,15:45
Horvátország-Egyesült Államok, 17:15
Németország-Magyarország, 19:00
Ausztrália-Japán, 20:30
 
Szeptember 12., szerda
Ausztrália-Magyarország, 16:00
Szerbia-Egyesült Államok, 17:30
Németország-Japán, 19:00
Horvátország-Dél-Afrika, 20:30
 
Szeptember 13., csütörtök
Szerbia-Horvátország, 16:00
Dél-Afrika-Egyesült Államok, 17:30
Németország-Ausztrália, 19:00
Magyarország-Japán, 20:30
 
Szeptember 14., péntek
A2-B3, 16:00
A3-B2, 17:30
A1-B4, 19:00
A4-B1, 20:30
 
Szeptember 15., szombat
Az 5-8. helyért, 14:00 és 15:30
Elődöntő, 17:00 és 18:30
 
Szeptember 16., vasárnap
A 7. helyért, 10:00
Az 5. helyért, 11:30
A 3. helyért, 13:00
Döntő, 15:00
Vízilabda hírek
Férfi válogatott