cover image
Egyéb

Görög barátunk érkezik Szolnokra meccset vezetni

2013. október 22. 11:23

A LEN kijelölte a BL-mérkőzések játékvezetőit és delegátusait: a Szolnok–Rijeka mérkőzést spanyol-görög bírópáros vezeti.

A sanghaji világbajnokságon kötöttünk „örök barátságot” Georgiosz Sztavridisszel, akinek ténykedésével nem igazán voltunk elégedettek a szerbek elleni elődöntőn, majd a horvátok elleni bronzmérkőzésen. Nos, remélhetőleg a szolnokiak szombati, Rijeka elleni, sorsdöntő BL-mérkőzésén a jobbik arcát mutatja az egyébként kiváló görög játékvezető, aki hazájának elsőszámú bírója. A másik oldalon a spanyol Jaume Teixido fújja a sípot – ez annyiban jó hír, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a spanyol-görög bírói felfogás nagy mértékben érvényesíti az új szabályokat (ellentétben a dél-szlávokkal). A meccs delegátusa a svájci Jacques Racine lesz.

A visszavágón már kissé kiszámíthatatlanabb lesz a bíráskodás, hiszen az új generáció képviselője, a német Axel Bender lesz az egyik játékvezető, a másik viszont az oroszok kissé hektikus színvonalon közreműködő bírója, Irfan Szadekov – akinek nevéhez olyan „parádék” kötődnek, mint a cseljabinszki Világliga-döntő ikszre végződött amerikai–montenegrói meccse, melynek végén elfelejtett ötmétereseket lövetni, így arra csupán fél órával később kerítettek sort... A delegátus egyébként a LEN TWPC egyik legrégebbi tagja, a bolgár Andrej Konstantinov lesz Rijekában.

Magyar játékvezetőt nem jelöltek a BL-meccsekre, delegátusunk, Martin György viszont kapott feladatot: Nagyváradon lesz jelenése szombaton, a Digi Oradea–Szintyez Kazany összecsapáson.
Vízilabda hírek