cover image
Egyéb

Áts Bertalan: Ez eddig a legnagyobb ob I.-es sikerünk

2013. október 21. 16:54

Az UVSE női csapata nagy meglepetésre 7-6-ra győzött szombaton a Dunaújvárosi Főiskola otthonában. A vezetőedzőt kérdeztük a siker hátteréről.

A bajnokság egyik fő esélyesének tartott Dunaújváros már az előző fordulót is meglepő pontvesztéssel tudta le, amikor is a BVSC-Zugló otthonában 10-10-es döntetlennel zárt. Ennek ellenére sem fogadtak volna sokan arra, hogy az UVSE mindhárom pontot elhozza idegenből. Mégis így történt.

„Az első két fordulóban sikerült a nekünk erős ellenfelek, így a BVSC-vel és a Honvéddal szemben magabiztosan, nagy gólaránnyal győzni. Nem gyenge csapatokról van szó, így ez a két győzelem még nagyobb harci kedvet hozott a csapatba. Ráadásul a Dunaújváros egy pontot szerzett csupán a BVSC otthonában, ami még nagyobb motivációt eredményezett” – mondta Áts Bertalan.

„Úgy ugrottunk vízbe, hogy bármi megtörténhet. Így is lett. Gratulálok a csapatomnak, ez a győzelem az ob I.-es pályafutásunk legnagyobb sikere, ráadásul még soha nem nyertünk a Dunaújváros ellen. Azt gondolom, ők a bajnokság végjátékára koncentrálnak, az edzésmódszereik is különböznek, úgy vélem. De ez semmit sem von le a csapatom érdemeiből. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, Kisteleki Hanna három gólt szerzett, csapatkapitányunk, Tóth Andrea világ- és Európa-bajnokhoz méltóan ismét remekül fogta össze és motiválta a lányokat. Kövesdi Vivien, Sikter Diána, Ritz Anna, Kuna Szonja és a többiek is mindent megtettek” – folytatta az újpestiek fiatal trénere.

A csapat étvágya nyilvánvalóan megjött, kérdés, mi lesz a bajnokság további részében.

„Mi minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg szeretnénk nyerni azt. Edzünk és dolgozunk tovább, készülünk az Euroliga selejtezőire is, minden sorozatban szeretnénk a maximumot kihozni magunkból”.

Áts Bertalan nem mellékesen aktív játékos, az OSC első számú kapusaként szerepel az ob I.-ben.

„Az elmúlt meccseink nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük, bár a Fradival is szoros meccset játszottunk. Hat új játékos van a csapatban, még azért dolgoznunk kell, hogy összeszokjunk. De türelmesek vagyunk, maximálisan megbízunk az edzőnkben is, a célunk a nyolc közé kerülés” – utalt másik feladatára a női ob I.-ben bravúrgyőzelmével továbbra is 100 százalékos UVSE vezetőedzője.

Emlékeztetőül a szombati meccs statisztikája:
Dunaújvárosi Főiskola - UVSE 6-7 (1-2, 3-3, 1-1, 1-1)

Dunaújváros: Kasó - Menczinger, Miskolczi, Ziegler, Csabai 4(1), Horváth, Polák 1. Cserék: Szilágyi, Garda 1. Vezetőedző: Mihók Attila
UVSE: Barna - Ritz 1, Kisteleki H. 3, Kövesdi, Sikter 1, Kumi, Tóth A. Cserék: Miló-Sidló, Herczka, Kuna 1, Kiss E. 1, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőny: 3/10, illetve 3/7
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Miskolczi (28.), illetve Azumah (16.), Kumi (28.)
Vízilabda hírek
áts bertalan
uvse