cover image
Egyéb
Utánpótlás

Reggeli Start a B válogatott ötletével

2013. október 21. 13:42

Horkai György és Sedlmayer Tamás volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának hétfői vendége.

A fő téma természetesen a vasárnapi Magyar válogatott-Juniorválogatott mérkőzés volt, amelyet 16-9-re nyert meg Benedek Tibor világbajnok csapata. Ez volt az a találkozó, amellyel elbúcsúztak a junior csapat tagjai, legtöbbjüknek ugyanis befejeződtek a korosztályos világversenyek.

Horkai György elmondta, Benedek Tibor kérése volt a meccs megrendezése a Világliga selejtezőjére készülvén, és a fiatalok álltak elébe, elvégre egy meccsen mindig jobban lehet gyakorolni a taktikai elemeket, mint edzésen. A juniorcsapat tagjai egy év végi vacsorán találkoztak volna még utoljára (fognak is), de így előtte egy ráadás randevú még összejött.

„Életre szóló barátságok kötődtek, és mindig tudunk majd egymásra számítani” – mondta a műsorban Sedlmayer Tamás, majd a meccsről is beszélt: - Gyuri bá a meccs utáni értékelésén megállapította, látja rajtunk a fejlődést. Igazából elértük a célunkat, hiszen mindenki ob I.-es csapatba került. Jó meccs volt, méltó lezárása a junior csapat pályafutásának.”

Horkai Györgyöt arról is kérdezték, mi lehet a 95-ös korosztály grúziai Európa-bajnokságán a realitás?

„A nemzetközi mezőnyt még nem ismerem, azt tudom, hogy a 93-as világbajnokságon szereplő csapatok közül három-négy itt is érdekelt lesz. A mezőny nagyon erős, de azt mondhatom, hogy a 96-os korosztályban is az. Egy gólon múlhat minden, de azért dolgozunk, hogy a szövetség célkitűzése teljesüljön, azaz ott legyünk a világversenyeken a legjobb négyben. Ez a legfontosabb feladat most.”

A fiatalok fiatalok, így a tanulás sem mellékes számukra, szólt a kérdésfelvetés, mire a válasz a kapitánytól:

„Nagyon fontos, hogy tanuljanak. Nagyon örülök neki, hogy most is páran mentek egyetemre, remélem, ez a folyamat folytatódik. Mi a magunk részéről mindent megteszünk, hogy ebbe az irányba is presszionáljuk a fiúkat.”

„Első éves egyetemista vagyok a TF-en, igyekszem összeegyeztetni az edzéseket a tanulással. Nem könnyű, de találok rá megoldást. Rekreáció szakra járok, de meglehet, hogy a következő szak, amit elkezdek, az az edzői lesz” – mondta Sedlmayer Tamás a műsorban, aki egyébként ott van a 95-ös keretben is.

Szombathy Pál műsorvezető felvetette, vajon találkozhat-e ez a társaság majdan egy Universiadén, mire Horkai György azt válaszolta, természetesen igen, és az sem lenne ördögtől való, ha egy B válogatott is megalakulna, mert abban ebből a csapatból biztosan többen helyet kaphatnának.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban megtekinthető.
watch?v=gNIa-2Fkhy0
Vízilabda hírek
Utánpótlás