Egyéb
Utánpótlás

"A végére elfáradtunk, de van mire építeni!"

2018. augusztus 12. 13:13

Varga Tamás és Nádor Zsombor 2004-es együttese a belgrádi XII. Darko Cukic Emléktorna záró napján sokáig vezetett a helyosztón, ám végül Málta győzött.

A Varga Tamás, Nádor Zsombor által irányított, 2004-es születésű játékosok alkotta fiú válogatott Belgrádban a XII. Darko Cukic Emléktornán vesz részt. Vasárnap, a torna záró napján sokáig a mieink álltak jobban, ám a végén fordított Málta, 8-7-re nyert, így a 10. helyen zárt a csapat. „Sajnos a mai meccsen egyszerre mindannyian rosszul játszottunk, sokat hibáztunk – magamat is beleértve. Ezt azért sajnálom különösen, mert jó lett volna a gyerekeknek kedvezőbb szájízzel hazautazni. Hiszen összességében – hála a Magyar Vízilabda Szövetségnek! – nagyon hasznos tornán vettünk részt, ahol jobban megismerhettük egymást, képet kaphattam jó néhány játékosról. A csapat összeállt, de a végére elfáradtunk. Be kell látni, kondicionális problémái voltak több játékosnak is, ezen dolgozni kell. Jó képességű játékosok vannak a csapatban, ám keresem még azt az egy-kettőt, aki vezér lehet a vízben, aki kulcspillanatokban irányítja bent a vízben a többieket. Nagy pozitívum, hogy az idősebb ellenfelekkel szemben végig nagy akarattal küzdöttek a srácok, egymásért harcoltak – erre lehet, erre kell építeni” – értékelt Varga Tamás, aki legközelebb szeptember 6-9. között Isztambulban vezeti nemzetközi tornán az együttes, méghozzá Törökország, Horvátország és Montenegró ellen. Ezen a tornán már csak 2004-es játékosok játszanak a riválisoknál is, úgyhogy tovább tisztulhat majd a kép az erőviszonyokról.

XII. Darko Cukic Emléktorna, Belgrád
Csoportbeosztás
A-csoport: Magyarország,
Grúzia, Németország, Szingapúr, Montenegró, Románia, Görögország
B-csoport: Ausztrália, Hollandia, Málta, Szlovákia, Szerbia, USA

A magyar keret
Kapusok:
Csite Lóránd, Galambos Marcell Péter
Mezőnyjátékosok: Barics Bence Tamás, Biros Samu, Deák Máté, Fekete Paolo, Gaszt Roland, Kis Ferenc Ágoston, Kohári Péter Kolos, Mészáros Bálint Tibor, Nagy Ákos, Országh Mihály Zaránd, Pető Ádám, Szabó Gergő, Szalai Péter Miklós, Tymcyna Máté

Az 5. játéknap eredményei
Augusztus 12., vasárnap

A 11. helyért
Grúzia-Szlovákia 11-13
A 9. helyért
Magyarország-Málta 7-8 (2-2, 3-1, 1-2, 1-3)
A 7. helyért
Románia-Ausztrália 7-8
Az 5. helyért
Németország-Hollandia 12-9
A 3. helyért
Görögország-Egyesült Államok 7-11
Döntő
Montenegró-Szerbia 12-8

Vízilabda hírek
Utánpótlás
varga tamás