cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Salamon Ferenc: "Szeretnék ott lenni az Eb-n"

2013. október 21. 9:47

Kellemes meccsen győzött a világbajnok felnőtt válogatott a juniorok ellen a Nyéki-uszodában vasárnap este. Vélemények a gáláról.

A Benedek-csapat 16-9-re győzött az ezen összeállításában utoljára szereplő Juniorválogatott ellen. A nagyok kapuját az első két negyedben a vb legjobb kapusának választott Nagy Viktor védte.

Ugyanolyan volt a védelem mögött, mint a nyáron? – kérdeztünk a FINA által az év legjobb játékosának is jelölt kapustól.

„Majdnem. Jól dolgozott mindenki, azaz nem panaszkodhattam. Világos, hogy azért nem lehet abszolút ugyanazt elvárni egymástól, mint egy több hetes periódus végén, de azt gondolom, ez így teljesen rendben volt. Nyilván lesz még jobb is, meg a juniorok akármilyen jók, azért nem annyira kemény teszt ez a meccs, mint lesz a görög, ennek ellenére azt mondom, abban a két negyedben, amíg én voltam bent, nagyjából stimmeltek a dolgok.”

A nagyválogatottban ott volt az a Salamon Ferenc, aki a barcelonai arany ízét nem érezhette meg, de eltökélt szándéka, hogy a jövőben a szűk keretben is ott legyen. A meccs után bőszen osztogatta az autogramokat.

Fotó: Kovács Anikó

Fotó: Kovács Anikó

Amikor aláírásokat osztasz, mi jár a fejedben?
Eszembe jut az, ahogy én kértem aláírást a hajdani Unicum-kupán a Margitszigeten Kásás Tamástól, na és persze a többiektől. Én is így kezdtem, ahogy ezek a kissrácok, néha kérdeznek is egy-két dolgot, és ilyenkor szeretem felhozni a magam példáját. Én is így kezdtem 15-20 éve.

Ahhoz, hogy több srác keressen meg, fontos lenne, hogy a szűk keretbe is bekerülj. Mit gondolsz a jövőről?
Igen, nyilván több játéklehetőségre van szükségem, hogy még jobban ismerjenek a kicsik is. Remélem, kapok lehetőséget a Világliga selejtezőjében, és élni tudok majd vele, jobban, mint az elmúlt évben. Mindent megteszek majd azért, hogy ott legyek a budapesti Eb-n.

Ez a meccs segített ebben?
Biztos le lehet belőle szűrni elemeket, de azért a velünk azonos képességű csapatok elleni találkozókon lehet inkább bekerülni a válogatottba. Egy Világliga-meccs, egy bajnoki döntő azért jobban kihozza azokat a képességeket, amikre szüksége lehet a válogatottnak.

Sedlmayer Tamás azon három játékos egyike, akik még maradnak a junior csapatban, ugyanis még koruknál fogva beférnek a következő csapatba is.

"Most kevesebb néző volt, mint a Komjádiban rendezett gálán, de jó volt a hangulat, és méltó befejezése volt ez a juniorválogatott kétéves időszakának. Én most lassacskán elkezdem a felkészülést a 95-ös korosztállyal a jövő nyári, grúziai Európa-bajnokságra."

Egy kicsit a Vasasról is érdeklődtünk:

„Szerintem a szombati, Szolnok elleni meccsünk egész jó volt. Ugyanúgy 9-8-ra kaptunk ki, mint a Kaposvár ellen, de teljesen más volt a játék összképe. Három negyedig nagyon összeszedetten játszottunk, a végén sajnos elfáradtunk. A hullámvölgyeket ki kell küszöbölnünk a jövőben, sokat dolgozunk ezen."  

A felnőtt válogatott a hetet a martfűi edzőtáborban kezdi. A mérkőzésről Benedek Tibor véleményét ide kattintva lehet elolvasni, míg Horkai György gondolatait itt lehet megismerni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott