cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Többet kaptam, mint amit vártam”

2013. október 20. 23:00

Jó hangulatú meccs végén jó hangulatban nyilatkozott Benedek Tibor a Nyéki Imre-uszodában, a juniorok 16-9-es legyőzését követően.

Azt kaptad, amit vártál?
Igen, sőt, még többet is. Ezen a mai mérkőzésen egyértelműen az volt a cél, hogy előzetes gyakorlás nélkül miként tudjuk felidézni a nyáron elsajátított dolgokat – bár azt pontosan tudtam, hogy hasonló szintet aligha érünk el, mint Barcelonában, elvégre a játékosok mást csinálnak a klubjaikban. Így, ennek a fényében kell nézni a mai játékot, és azt kell mondanom, jobban sikerült, mint gondoltam.

Azaz hasznos volt még így is ez a meccs?
Mindenképpen. Abból a szempontból is, hogy az új szabályokkal nekem, illetve Horesnek ez volt az első meccsünk. A játékosok már hozzászoktak, nekünk viszont most adatott meg először, hogy úgymond élesben teszteljük magunkat, a csapatunkat, azaz már csak emiatt is nagyon fontos volt ez a mérkőzés – nekem is kell valamiféle bemelegítés, mielőtt a görögökkel mérkőzünk már élesben, a Világligában.

A novemberi bevetés előtt elegendő az idő, hogy úgymond visszajöjjön minden?
Nagyon fontos lesz ez a kétnapos összetartás, továbbá az a pár nap is az lesz, amit a novemberi meccs előtt együtt töltünk. Ugyanakkor most is azt kértem a fiúktól, hogy ne variáljuk túl, a lehető legegyszerűbb megoldásokat válasszuk, hiszen ezúttal nincs lehetőség a finomhangolásra.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor