cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ez sem sikerült – a 7. helyért játszhat a férfiválogatott

2018. július 26. 17:23

A barcelonai Európa-bajnokság helyosztóján 7–6-os vereséget szenvedtünk Montenegrótól, így szombaton a 7. helyért küzdhet a csapat Oroszország ellen.

Motivációs feladat – mondták többen.

No, igen, mindkét együttes komolyabb meccsekért érkezett Barcelonába – hogy melyiknek volt erre nagyobb esélye az eddigieket látva, bízzuk a szakértőkre.

A felek kezdésén érezhető volt, ez azért nem az elődöntő, de nem is a Világliga-döntője. Mindkét Mezei Tamás által kiharcolt emberelőnyös helyzetünket kihagytuk (Vámos Márton a lécre lőtt, Bátori Bence lövését védte Lazovics), egy szép Manhercz Krisztián-mozdulat eredményezett gólt. Ezzel vezettünk ugyan, de odaát Ivovics ötméteresből, A. Radovics akcióból volt eredményes, így az eredményt tekintve ők kezdték jobban a partit.

07.26_hun_mne_mvlsz-45.jpgA második negyed számszerűen és a találkozó jellegét tekintve is hasonlított az elsőre. A fórunk kimaradt, és több esetben is naggyá tettük Lazovicsot. Már amikor kapura ment a labda, ugyanis a montenegrói kézerdő alaposan megnehezítette a lövéseket… Átellenben Nagy Viktornak látványosabb és nagyobb feladata volt, védett is néhányszor bravúrral – D. Radovics fórgóljánál tehetetlen volt, majd „régi ismerőse”, Drasko Brguljan kísérleténél szerencséje sem volt. Egy pontos Kovács Gergő lövését tudtunk a támadójáték pozitív oldalára tenni, így 4–2-re vezettek.

A folytatásban felkeményedett a védekezésünk, ez rendben volt, ám sajnos elöl a sok labdaeladás megakasztotta a csapatot. Vámos fórban szépített, Zalánki Gergő akcióból jegyzett gólt, ám mindkét találatot Alekszandar Radovics ellensúlyozta. Utolsó találata a negyed végén született, így vezettek 6–4-re.

07.26_hun_mne_mvlsz-49.jpgA záró negyedben egy jól megjátszott fórral kezdtünk (Angyal Dániel húzott a falból), s miután Spaics rendre lemaradt a visszaúszásánál, kétszer is „kiselőnyben” mentünk az egyenlítésért. Nem sikerült, mert Bátori Bence és Pohl Zoltán is pontatlan volt. Időkéréses fórjukat azonban kivédekeztük (Nagy védett), Zalánki átellenben pontos volt, így 3:43-mal a vége előtt utolértük végre őket.

07.26_hun_mne_mvlsz-47.jpgD. Radovics belőtt egy fórt, mi kihagytuk a miénket, majd a következőt is, méghozzá időkérés után. Voltaképpen ez volt a különbség. Tizenöt esztendeje ebben a városban vb-aranyat ünnepelhettünk, most készülhetünk majd a 7. helyért zajló mérkőzésre.
 
07.26_hun_mne_mvlsz-67.jpg 33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, az 5-8. helyért

Magyarország-Montenegró 6-7 (1-2, 1-2, 2-2, 2-1)
Piscines Picornell, vezette: Paoletti (olasz), Buch (spanyol)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Manhercz 1, Zalánki 2, Vámos 1, Jansik D., Erdélyi, Bedő. Csere: Angyal 1, Mezei, Kovács G. 1, Bátori, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
MONTENEGRÓ: Lazovics - Drasko Brguljan 1, Petkovics, A. Radovics 3, Janovics, Ivovics 1, Spaics. Csere: Draskovics, D. Radovics 2, Djurdics, Misics, Csucskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
 
További eredmények
A 11. helyért
Románia- Franciaország 10-6
A 9. helyért
Hollandia-Németország 11-12
Az 5-8. helyért
Görögország-Oroszország 12-11
Elődöntő
Szerbia-Horvátország 9-7
Spanyolország-Olaszország 8-7
 
Helyosztók - július 28., szombat
A 7. helyért
Magyarország-Oroszország, 16:45
Az 5. helyért

Montenegró-Görögország, 18:15
A 3. helyért
Horvátország-Olaszország, 20:30
Döntő
Szerbia-Spanyolország, 22:15

 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona