cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: Megtisztelő volt a srácokkal töltött két év

2013. október 20. 20:25

Elbúcsúzott a juniorválogatott – legalábbis ebben az összeállításban utolsó meccsét vívták Jansik Szilárdék. Nem kisebb ellenféllel, mint a felnőtt világbajnoki aranyérmes válogatottal.

A Nyéki Imre Uszodában rendezett gálamérkőzésre teljesen megteltek a lelátók, de ezen annyira azért nem csodálkoztunk. Mellesleg az a létesítmény telt meg, amely a legutóbbi időkig „nem engedte” be a vízilabdát falai közé. A XI. kerületi önkormányzat jóvoltából azonban ez a helyzet már a múlté, olyannyira, hogy az OSC-Újbuda otthona lett a hangulatos uszoda.

A vasárnap délutáni bemutatómeccset aztán a felnőtt válogatott 16-9-re nyerte meg. Szép megmozdulások itt, szép megmozdulások ott. Horkai György, a juniorok kapitánya értékel.

Fotók: Kovács Anikó

Fotók: Kovács Anikó

„Nekem nagyon tetszett a meccs, ahhoz képest, hogy augusztusban játszottunk utoljára - így a kapitány. - Látszik, hogy ezek a fiúk azért már jól ismerik egymást. Örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés, jó volt látni mindkét csapatot. Most is látszott, hogy a felnőtt válogatott nem véletlenül világbajnok, nagyon meggyőző a játéka."

És a junioroké?
Köszönöm a fiúknak ezt a két évet, nagyon jó volt velük dolgozni. Most is sok szép dolgot csináltak, annak ellenére, hogy nem készültünk külön a meccsre. Ez kellemes látvány volt. Természetesen hibákat is követtünk el, de meg kell nézni, ki volt az ellenfél. Ilyen játékosok ellen könnyebben csúsznak be a hibák is. Mindent összevetve megtisztelő volt a srácokkal dolgozni az elmúlt időszakban.

Hárman most először játszottak a csapatban, Kardos Gergely, Kovács Gergő és Zalánki Gergő. Mit gondol róluk?
Már a jövőre is készülünk, de ők is dolgoztak már velünk korábban is. Beilleszkedtek, ügyes játékosok, de hát azért is vannak itt. Innentől kezdve csak rajtuk múlik minden.

A „kiöregedők” is mindent megtettek ebben a két évben. Annak ellenére, hogy már többször beszélt erről, kik azok, akik a felnőtt válogatottban meghatározó szerepet kaphatnak a jövőben?
Ebből a csapatból Bedő Krisztián már ott van, hovatovább világbajnok lett. Egy éve jóformán senki sem ismerte őt. Jansik Szilárd ott van tűzközelben, Német Toni és Csapó Miklós is most bekerült a válogatott bő keretébe, ők is utaznak az összetartásra. Igazából rajtuk múlik minden. A többiek előtt pedig ott a példa, hogy igenis be lehet kerülni a felnőtt válogatottba. Ma nem játszott a sérült Manhercz Krisztián, neki a felnőtt válogatottságra nagyon komoly esélye van, mert ugyan még nagyon fiatal, de már most nagyon jó játékos.

Hamarosan találkozik a következő két korosztály, hogy a jövőre esedékes világversenyekre elkezdje a felkészülést. Vannak már konkrét ellenfelek, akikkel meccselnek a srácok?
Eddig az a biztos, hogy a KSI-vel és a Fradival játszunk majd, a további program majd később dől el. Azért ezek a fiúk még nem játszottak együtt, így egy kicsit össze kell szoktatni őket az elején. Jövő héten a 95-ös korosztállyal kezdünk, aztán rá egy hétre a 96-ossal folytatjuk. Most ezt így tudjuk megoldani egyelőre. Ezek egyébként teljesen nyitott keretek, be és ki is lehet kerülni belőle. Folyamatos a konzultáció az edzőkkel, ők is ajánlhatnak játékost, akit szerintük érdemes kipróbálni. Most ez a próbálgatós időszak következik.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
horkai györgy
juniorválogatott