cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Utánpótlás

Jutalomjáték a felnőtteknek, szép búcsú a junioroknak

2013. október 20. 20:23

Zsúfolásig megtelt a Nyéki Imre-uszoda a világbajnok Benedek-gárda, valamint a vb-4. juniorválogatott gálamérkőzésére – és a nézők remekül szórakoztak az aranycsapat 16-9-es sikerét nézve.

Augusztus 3. óta először szállt vízbe férfiválogatottunk: a mámoros barcelonai vb-döntő óta még csak összerázó összetartása sem volt az együttesnek, azaz a játékot leginkább emlékezetből kellett felidézniük – igaz, ezzel a juniorok sem voltak másképp, elvégre ők a szombathelyi U20-as vb óta nem voltak együtt. A felek dolgát pedig némiképp nehezítette, hogy a nagyoktól ugyebár hiányzott a két Varga-testvér és Madaras Norbert, míg a junioroknál az elsőszámú kapus, Bendes Viktor sérüléssel bajlódik, Bedő Krisztián pedig a másik oldalon tempózott. Végül, de nem utolsósorban immáron az új szabályok szerint játszották a meccset – igaz, ez a vízben lévőknek nem volt újdonság, csupán edzőiknek.

A meccs a Himnusszal indult – itt hagytuk abba Barcelonában... –, majd dörgő tapssal folytatódott: a felnőttcsapat orvosát, dr. Gábor Antalt köszöntötték 75. születésnapja alkalmából. Alkalmi csapatkapitányként Szivós Márton adott át ajándékot Tóni bácsinak, miközben mindenki megállapította, valamit elszúrhatott a műsorközlő, az „Öreg” ugyanis nem néz ki többnek 60-nál, azaz a 75 elképzelhetően elgépelésből adódhatott (egyébként nem, de a folyamatos munka fiatalít...).

Magán a meccsen nemigen lehetett érezni, hogy akadozó, a formációkat emlékezetből felidézni próbáló alakulat a felnőtteké. Az első negyedben a juniorok ráadásul némiképp megilletődötten játszottak, így a nagycsapat nagyon elment a második negyed közepéig (7-1).

A folytatásban aztán kezdtek magukra találni a fiatalok, és a második rész közepéről a harmadik hajrájáig összehoztak egy 6-2-es résztávot, különösen a felnőttcsapatban már szinte hivatalos tartaléknak számító Jansik Szilárd volt elemében, három gólt is szerzett. A nagycsapatnál ez volt az egyetlen holtpont, ekkoriban nem igazán jöttek az átlövések, igaz, a második negyedre az egyik legnagyobb magyar kapustehetségnek számító ifiválogatott, Kardos Gergely is nagyon belejött a lécek között.

Egyszóval, 9-6-nál már-már izgalmasnak tűnt a meccs, ám ekkor egy gond nélkül megjátszott emberelőnyből a harmadik rész végére 10-6-ra alakult az állás Tóth Márton révén, majd az idősebb klasszisok kezdtek elképesztő gólgyártásba a zárórész elején. Hosnyánszky Norbert zseniális középre löbbölését Szivós Márton húzta be három védő közül, aztán Bedő Krisztián szerzett szép kapásgólt egy keresztpassz végén, majd Hosnyánszky-show következett: a medencében jelen lévő egyetlen olimpiai bajnok „puvoárjához” méltó lőbemutatót rendezett, csak ebben a játékrészben háromszor talált be (összesen öttel zárt), de Hárai Balázs is simított egyet, háromra növelve góljainak számát.

Hogy azért az ifjak szépen búcsúzzanak junioréveiktől és egymástól, arról Lőrincz Bálint gondoskodott: 2 másodperccel a duda előtt vágott be egy emberfórt. Így végül hétgólos sikert aratott a felnőttcsapat, a nézők pedig elégedetten távozhattak – persze, leginkább azok az ifjak, akik a ráadásfélóra során bemutatott autogram-hajszában még Hosnyánszky Norbinál is eredményesebbek voltak.

Magyar válogatott–Juniorválogatott 16-9 (5-1, 2-2, 3-3, 6-3) 

Játékvezetők: Vogel Gábor, Fekete Balázs

Magyar válogatott: Nagy V. – Bátori, Szivós 2, Gór-Nagy, Hárai 3, Hosnyánszky 5, Vámos 1. Cserék: Bedő 2, Decker Á., Bundschuh, Tóth M. 1, Salamon, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Juniorválogatott: Kardos – Sedlmayer, Jansik Sz. 3, Szabó B., Német 2, Lőrincz 2, Csapó 1. Cserék: Sánta, Berta, Kovács G. 1, Zalánki, Telegdy, Gyárfás, György (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György

Emberelőnyök: 7/3, ill. 12/4
Ötméteresek: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódás: Decker Á. (21. p.), Gór-Nagy (25. p.), ill. Szabó B. (27. p.)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Utánpótlás