cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Keményen dolgozunk, hogy megforduljon minden”

2018. július 21. 17:52

Férfiválogatottunk tagjai kibeszélték a problémákat, egyúttal csendben, de annál keményebben készülnek a folytatásra. Először a vasárnapi, Hollandok elleni partira (17 óra), amelyen a 8 közé jutás a tét.

„Volt egy kötetlen esténk együtt, persze ettől nem várunk semmilyen csodát, de ez is része annak, hogy még inkább csapattá kovácsolódjunk, ami később segíthet abban, hogy elinduljunk az úton" – nyilatkozta egy nappal a németek elleni 4–4-et követően Erdélyi Balázs, aki arra a kérdésre, hogy mi akadt el a csapat játékában, egyszerűen válaszolt: „A góllövés, ez ilyen egyszerű, hiszen hátul igazából rendben vagyunk. Elől vannak a gondok, pedig a helyzeteink megvannak. Megyünk azonban tovább, és keményen dolgozunk azért, hogy megforduljon minden.”

Játékosunk a sajtófélórában hangsúlyozta, továbbra is ugyanaz a csapat, amely a Világliga budapesti szuperdöntőjében kiválóan játszott: „Nem kellene ezt a csapatot annyira leírni, mint ahogyan sok újságíró teszi ezt a jelen pillanatban, és ezzel az általános renoméját is rontja a sportnak. Aki látta az elmúlt világeseményeket, az tudhatja, jobban tudunk játszani.”

A hollandokkal a nyolc közé jutásért vívandó vasárnapi összecsapással kapcsolatban megjegyezte, korábban a németek elleni mérkőzésről is azt gondolták, hogy jó lesz felhozónak, végül nem így lett, de bíznak benne, hogy ezúttal változik a helyzet. Avagy a remélt, szerbek elleni keddi negyeddöntőről még senki sem beszél, ami jelent helyzetben maximálisan érhető. Märcz Tamás szövetségi kapitány is kiemelte, hogy kizárólag Hollandia van fókuszban, amelyet a Világliga-meccsek miatt is jól ismerünk, és amely rivális bizony egyáltalán nem számít könnyű ellenfélnek.

Manhercz Krisztián nyilatkozata:

33. Európa-bajnokság, 2018. július 14-28., Barcelona
Férfiak
Következik
Helyosztók - július 22., vasárnap

A 13-16. helyért
Grúzia-Törökország, 13:30
Málta-Szlovákia, 15:00
A 8 közé jutásért
Magyarország-Hollandia, 17:00
Németország-Görögország, 18:30
Montenegró-Románia, 20:30
Franciaország-Oroszország, 22:00

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona