cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

26 gól a németeknek – de mostantól fordul élesbe minden

2018. július 21. 16:27

Női válogatottunk a barcelonai Európa-bajnokság 5. fordulójában 26–1-re győzte le Németországot. Hétfőn negyeddöntőt játszik, ellenfele este vált ismerté: Olaszország lesz a rivális.

Amikor a második negyed közepén háromméteres fórral úszott meg az ellenfél játékosa, de aztán lazán érték utol a védőink, komolyan felvetődött: képes lesz egyáltalán gólt szerezni Németország?

Sorozatos góljaink révén lassan csordogált a mérkőzés (amely még a műsorközlőt is elálmosította, hiszen kétszer is Szerbiát mondott góljaink után...), amely ezúttal is egy könnyed edzésnek felelt meg. Vagy annak sem – lévén Tóth László másodedző  ezúttal is vezényelt az összecsapást követően némi úszóedzést…

07.21_hun_ger_noi_mvlsz-20.jpgA mienk becsületére legyen mondva, mindkettőt komolyan vették, ergo úgy álltak hozzá az utolsó csoportmérkőzésre, hogy megpróbálják pontosítani azokat az elemeket, amelyek az oroszok elleni remek siker során működtek, vagy éppen kijavítani azokat, amelyekkel gondjaik akadtak.

Felvetésünkre, miszerint „Lassan telnek most a napok”, Bíró Attila szövetségi kapitány helyeselt a parti előtt, majd gyorsan hozzátette: „Igen, de ezt követen végre felgyorsulnak az események!”

07.21_hun_ger_noi_mvlsz-40.jpgNo, igen, voltaképpen a spanyolok elleni nyitómeccs után a hétfői negyeddöntőre hangol a társaság, azok után, hogy kiderült, csoportelső nem lehet, kizárólag az egyenes kieséses szakasz jár a fejében. Az ilyen összecsapásokon pedig egyszerűen túl kell lenni.

Amúgy a németek a második negyed utolsó percében emberelőnyből bevették Tóth Eszter kapuját, aki így lehozta egy kapott góllal a meccset – lévén a nagyszünetben, 15-1-es állásnál Gangl Edina váltotta. A vége 26-1 lett, azaz ő nem kapott gólt, aminek persze semmi jelentősége sincs. Mert tényleg mindenki tisztában van vele, az Eb érdemes része hétfőn indul. S hogy kivel játsszuk a negyeddöntőt? Az esti görög-holland után kiderül.
07.21_hun_ger_noi_mvlsz-77.jpg  
33. Európa-bajnokság, Barcelona
Nők, 5. forduló
B-csoport

Magyarország-Németország 26-1 (8-0, 7-1, 4-0, 7-0)
Piscines Picornell, vezette: Kunikova (szlovák), Dutilh-Dumas (holland)
 
MAGYARORSZÁG: Tóth E. - Szilágyi 1, Szücs 3, Horváth B. 3, Illés 2, Keszthelyi 2, Leimeter 2. Csere: Parkes 3, Gurisatti 5, Gyöngyössy 1, Csabai 4, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
NÉMETORSZÁG: Saurusajtis - Vosseberg, I. Deike, G. Deike 1, Fry, Gelse, Krukenberg. Csere: Hinz, Eggert, Vunder, Stiefel, Adamski. Szövetségi kapitány: Ania Skibba
 
További eredmények
A-csoport
Izrael-Horvátország 7-7
Franciaország-Olaszország 3-11
Görögország-Hollandia 7-8
A végeredmény: 1. Hollandia 13 pont, 2. Görögország 12, 3. Olaszország 10, 4. Franciaország 6, 5. Izrael 1 (18-73), 6. Horvátország 1 (19-90)

B-csoport
Szerbia-Törökország 9-6
Spanyolország-Oroszország 12-11
A végeredmény: 1. Spanyolország 15, 2. Magyarország 12, 3. Oroszország 9, 4. Németország 6, 5. Szerbia 3, 6. Törökország 0

Következik
Helyosztók - július 23., hétfő
A 11. helyért

Horvátország-Törökország
A 9. helyért
Izrael-Szerbia
Negyeddöntő
Görögország-Oroszország, 17:00
Olaszország-Magyarország, 18:30
Hollandia-Németország, 20:30
Franciaország-Spanyolország, 22:00

 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona