cover image
Egyéb

Antal Dóri Amerikáról: a legjobb helyen vagyok

2013. október 20. 12:50

Augusztus végén utazott ki az Egyesült Államokba Antal Dóra, hogy belekóstoljon egy másik világba.

Az Egerhez ezer szállal kötődő világbajnoki bronzérmes játékos a San Francisco mellett található Berkeley Egyetem hallgatója lett, csakúgy, mint a válogatott másik tehetséges játékosa, Illés Anna.

Mindkettejüket arra kértük, beszéljenek élményeikről, benyomásaikról (a képen épp együtt vannak). Először Antal Dóra mesél új életéről:

antaldoraillesnusi.jpgA kezdetekről

„Nagyon jó érzésekkel vágtam neki ennek az útnak, vagy mondhatni új életnek. Nem egyik pillanatról a másikra jött az ötlet, hogy ki szeretnék jönni Amerikába. Sokat gondolkodtam a döntésemen, ami egyáltalán nem volt könnyű. Hosszú beszélgetéseket folytattam a szüleimmel, az edzőimmel, aztán úgy gondoltam, kell egy kis környezetváltozás. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. Már az elejétől kezdve elfogadtak és mindenben segítettek, sőt, a mai napig segítenek az edzőim, a csapattársaim és az egyetemen lévő tanárok is, ha bármilyen problémám van.”

Az edzésekről

„Nagyon kedvesen fogadtak, a beilleszkedéssel nem volt problémám szerencsére, szinte mindig van valamilyen közös programja a csapatnak, szóval elég könnyen ment, hogy megismerjem őket. Igazából az a legmeglepőbb dolog itt kint, hogy állandóan figyelnek minket, főleg a sportolókat. Figyelik a tanulmányainkat, mind a szárazföldi, mind a vízi edzések pontosan meg vannak tervezve, ez nagyon tetszik. Ha valakinek sérülése van, azon nyomban ellátást kap. Úgy gondolom, hogy nagyon profik itt a körülmények. Az edzések nagyon kemények, de örülök neki, hogy ilyenfajta edzéseink vannak, hiszen az volt az egyik célom, hogy itt fizikálisan kiváló állapotba kerüljek. Úgy érzem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok.”

A csapatról

„Velem együtt három külföldi van a csapatban, plusz két kanadai lány, akik szintén válogatottak. Illés Nusi mellett még Roser Tarrago is a csapattársam, akit a spanyol válogatottból ismerhetünk. Szerencsére jól kijövünk egymással, várom már, hogyan tudunk majd együtt dolgozni a fontos meccseken. Az elvárások szerintem egyértelműek. Azt várják tőlem itt, amit otthon is mindig várnak tőlem. Mindig hozzam a legjobb formám és játsszak a tudásom szerint a lehető legjobban. Már ennyi idő elteltével is érzem azt, hogy megkaptam a bizalmat az edzőimtől, illetve a csapattársaimtól, és ez az egyik legfontosabb dolog a számomra. Úgy érzem, hogy szeretnek és ennél nem is kell több. Nagyon szeretek itt lenni, ez egy teljesen már környezet, egy teljesen más rendszerrel és örülök, hogy megtapasztalhatom ezt az egészet.”

A tanulásról

„Még ebben az első félévben csak könnyebb alaptantárgyaim vannak, de a következő félévtől jönnek a nehezek. Pszichológiát szeretnék tanulni, ami főleg ezen az egyetemen nem lesz a legkönnyebb, de úgy gondolom, ha a Berkeley egyetemen tanulhatok, akkor szeretném azt tanulni, ami itt az egyik legjobb az egész világon. Magyarországon is pontosan ugyanezt tanulnám, szóval még szerencsém is van.

Örülök, hogy elfogadtam ezt az ajánlatot, úgy érzem, ezzel csak több leszek és kipróbálhatok új dolgokat, amiket a későbbiekben kamatoztatni tudok. Nem utolsó szempont az sem, hogy az angoltudásomat tökéletesre fejlesszem. Az elején nagyon nehéz volt, de napról napra könnyebb az angol. Persze Nusival tudunk magyarul beszélni, szóval nem fogjuk elfelejteni a magyar nyelvet.”


Illés Anna élménybeszámolóját hétfőn lehet elolvasni.
Vízilabda hírek
antal dóra