cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Nem írnám le a csapatot, hiszek magunkban továbbra is!”

2018. július 19. 14:38

Az olaszok elleni 12-5-ös vereség másnapján már délelőtt zártkörű edzést tartott Märcz Tamás és stábja. A csapatkapitány Nagy Viktor ezt követően nyilatkozott.

A szerdai esti parti érthetően megviselte az idegeket, nem volt senkinek sem egyszerű megemészteni a hétgólos fiaskót (ami ráadásul az Európa-bajnokságon történetében a legnagyobb magyar vereség, miként írta a LEN), nem csoda, hogy miként Nagy Viktor másnap, a zártkörű edzés után a sajtónak elárulta: „Nem sokat aludtunk…”

A csapatkapitány volt az, aki a játékosok közül, talán a társak szavait is tolmácsolva igyekezett megosztani érzéseit: „Lesz ma videózás, alaposan kielemezzük a tegnapi mérkőzést. Megnézzük a jókat és a kevésbé jókat is. Beszélgetünk, próbálunk kijönni abból, amibe most csapatként vagyunk. Mélyponton, hiszen úgy mentünk be, hogy megnyerjük az olaszok elleni meccset, ehelyett rossz kezdés után nagyon nyögvenyelősen mentünk az eredmény után. Nehéz meccset játszottunk velük, de itt megemlíteném azt, hogy a találkozó közepén feljöttünk 5-0-ról. Ezt nagyon ki kell emelni, mert kevés csapat tudta volna ezt megtenni. A végén nyilván belementünk olyan sorozatba, ahol kihagytuk megint a helyzeteket, és aztán figyelmetlenségből hagytuk őket lefordulni, ziccereket lőni, ezáltal lett ilyen nagy a különbség.”

Kérdésre, amely szerint csapatkapitányként milyen szerep vár most rá, így válaszolt: „Csapatilag még nem beszéltem velük, kisebb csoportokban, egyénileg egyeztettünk. Ma fogunk majd együtt beszélni, hiszen szó nélkül nyilván nem lehet elmenni a történtek mellett. De látni kell, hogy ez egy fiatal csapat, amelynek esetében mindig benne van a kiemelkedő teljesítmény úgy, miként egy-egy gyenge is becsúszhat. Ez a tegnapi egy nagyon gyenge volt… Mindazonáltal a meccs közepét újra kiemelném, így a mai elemzés során ezeket is meg kell nézni, volt jó néhány belőlük. Igaz, jóval több a rossz. De egy ekkora vereség után sem írnám le a csapatot, hiszek magunkban továbbra is, bármilyen úton is kell továbbmennünk. Minden bizonnyal az egyenes kieséses szakaszban előbb majd a hollandok, utána a szerbek várnak ránk – egyik sem verhetetlen, mindkettőt meg tudjuk verni – persze csak jó játékkal. Az olaszok elleni meccsnél egyik sem lesz nehezebb.”

Szóba került újra a vezérszerep, a labdarúgó-világbajnokságon világszerte elterjedt Pogba-beszéd – felvetődött, vajon ő mennyire tulajdonít ennek szerepet, szokott-e hasonló performanszokat tartani. Nagy Viktor így felelt: „Nem akarom Pogbát koppintani, nem akarok azért inspiráló lenni, mert ő. De amúgy igen, szoktam a csapatnak beszélni, ma is fogok még, mert miként említettem, nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett. Ösztönözi fogok mindenkit arra, hogy ne felejtse el, mindenkinek égjen a szemébe a tegnapi meccs, ugyanakkor megy tovább az élet, a jókat és a rosszakat leszűrve kell haladni tovább. Van még másfél hetünk itt az Európa-bajnokságon, és a csapatban látok akkor potenciált, hogy a jövően, a következő években is együtt marad, és sok meccset játszik majd együtt, szóval egy ilyen meccstől sem szabad összeomlani. Építkezni kell tovább, csapatként belemenni a következő meccsekbe, és kihozni a maximumot.”

Szóba került a meccs végi kakaskodás is, ami világbajnokunk szerint végül is benne van a meccsben. Mint megjegyezte: „Ez is mutatta, mennyire fel voltak pörögve az olaszok. Nem is tudták, hogy vége a meccsnek, rám jött az egyikük egy lepattanó után, két ütést is rám mért, amit természetesen megtoroltam a víz alatt, amire rám rúgott egyet. Ahogy ő is mondták, ez a vízilabda. Mondtam, oké, de nyertetek, vége a meccsnek. Tényleg benne van, tényleg mutatja, mennyire felpörögtek. Ez egy jó példa számunkra. Nem gondolom, hogy az olasz válogatott ennyivel jobb nálunk, sőt hogy egyáltalán jobb lenne, de tegnap sokkal jobb volt…”

Csapatunkra a délelőtti tréning után délután is zártkörű edzést tart, pénteken 12:30-tól pedig Németország elleni játszik.

33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak - következik3. forduló - július 20., péntek
Szerbia-Szlovákia, 11:00
Németország-Magyarország, 12:30
Grúzia-Olaszország, 14:00
Törökország-Hollandia, 15:30
Oroszország-Románia, 17:00
Málta-Franciaország, 18:30
Horvátország-Görögország, 20:30
Montenegró-Spanyolország, 22:00

Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona