cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

OMV-Kupa: a szombathelyi világbajnokság egyik főpróbája

2018. július 19. 14:00

Immáron harmadik alkalommal ad otthont a szombathelyi Tófürdő az OMV-Kupának, ahol hétvégén a magyar U18-as válogatott Horvátországgal, Kanadával és Olaszországgal méri össze erejét.

Míg Barcelonában javában zajlik a 33. Európa-bajnokság, addig az ifjú reménységek sem ülnek ölbe tett kézzel és tétlenkednek. Miként arról korábban beszámoltunk, a szombathelyi FINA Fiú Ifjúsági Világbajnokságra készülő U18-as válogatottunk július 20. és 22. között Tófürdőn, a III. OMV-Kupán száll vízbe a vasi városban az augusztusi világversenyre való felkészülés jegyében. A háromnapos rendezvényről tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a Deck Bistro & Bárban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Horváth János, az ifjúsági-válogatott szövetségi kapitánya, a csapat játékosa, a szombathelyi Ekler Bendegúz, valamint Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója. A péntektől vasárnapig tartó rangos torna ingyenesen látogatható.
 
„A csapatkeresés fázisában vagyunk, húsz játékos alkotja még a keretet, az OMV-Kupa után szűkítek majd három-négy fővel. Ez egy olyan hétvége lesz, melyen mindenki játéklehetőséget kap, felforgatott csapatok játszanak mindhárom mérkőzésen. Fontos az eredmény, de ezúttal még fontosabb az, hogy viszontlássam azokat a taktikai elemeket, melyeket gyakoroltunk” - fogalmazott Horváth János, szövetségi kapitány. 

180719-csg_9348.jpgA fiatalok mestere kitért az ellenfelekre is: „Ebben a korosztályban borzasztóan kiegyenlített a mezőny, a legjobb nyolc-kilenc csapat közül bárki nyer, az nem meglepetés. Horvátország és Olaszország a világ élvonalába tartozik, míg Kanadát nem ismerjük. Az olaszokkal még soha nem játszottunk, ezért is hívtuk meg őket a tornára, mert az elmúlt négy esztendőben mindig úgy alakult, hogy velük nem sikerült összecsapnunk. Kíváncsian várom, hogy fogunk muzsikálni!”
 
Az ifjúsági válogatottra az OMV-Kupa után még egy nemzetközi megméretés vár: egy héttel a világbajnokság előtt Belgrádba utaznak Horváth János tanítványai a hagyományos Comen-kupára, ahol az összes élcsapat képviselteti majd magát.

Az U18-as fiú vb-keret 
Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Sári András (Eger), Schmölcz Norman (KSI), Sólyom Levente (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Szőke Benedek (FTC), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI)  

III. OMV-Kupa - Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna 
Szombathely, 2018. július 20-22. 

Július 20. péntek
17:00
Olaszország-Horvátország
18:30 Nyitóünnepség
18:45 Magyarország-Kanada

Július 21. szombat 

17:00 Horvátország-Kanada 
18:30 Magyarország-Olaszország 

Július 22. vasárnap 
9:30 Kanada-Olaszország 
11:00 Magyarország-Horvátország 
13:00 Záróünnepség
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott