cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Hosszú még az út, sok minden történhet.”

2018. július 19. 0:02

Az olaszok elleni 5-12 után természetesen nagy a csalódottság, ugyanakkor Märcz Tamás is kiemelte, még csak az Eb elején tartunk, a hibákat ki kell javítani, és akkor még előbbre lehet lépni. Folytatás pénteken Németország ellen.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk 12-5-ös vereséget szenvedett Olaszországtól. A súlyos vereség után Märcz Tamás higgadtan értékelt az interjúzónában: „Sok minden történt. Érezhető volt az elején némi presszió, aminek a segítségével az olaszok könnyebben kaptak kiállítást, mi pedig kevésbé, de ezen senki sem lepődhetett meg. Elterveztük, ha így is alakul, a helyzeteket kivédekezzük, a sajátjainkat pedig belőjük. No, alig védekeztünk ki valamit, a sajátjainkat, a két emberelőnyös helyzetet pedig nem úgy oldottuk meg, ahogyan megbeszéltük. Ez fegyelmezetlenség, és el kell gondolkodni, miért történt! Vert helyzetben felcsillant a remény, hiszen a harmadik negyedben csak mi alakítottunk jobbnál jobb helyzeteket, de kihagytuk őket, míg nekik nem is volt lehetőségük. Aztán mégis mi kaptuk a gólt, és újra kinyílt a meccs. Ha nem is volt vége, de érezhető volt, nehéz lesz visszakapaszkodni. Nagyon csalódottak vagyunk, mert ha tudtuk is, mennyire jók az olaszok, elhittük, ha jól játszunk, van keresnivalónk. Nem játszottunk jól, ez egyértelmű, de fogunk sokkal jobban, akár még az Európa-bajnokságon. Hosszú még az út, sok minden történhet. Az tény, ennyire jó formába hozott olaszok ellen kellett előrehozott negyeddöntőt játszani, ez nekünk kevésbé sikerült. Erőt akartak demonstrálni, és sikerült is valamilyen szinten, ezt azért mondom, hogy egyértelmű legyen, nem vettek vissza az olaszok. Amikor jól játszottunk, és nehézséget tudunk okozni az olaszoknak, azt magunknak is köszönhetjük, de a mi számlánkra írható, hogy mondhatjuk, letaroltak bennünket. Nem szabad összetörni, ha nem látnánk, mennyi hiba volt benne, akkor bajban lennék, mit mondjak az újságíróknak, de mert láttam rengeteg egyéni és taktikai hibát, könnyebb előrelépni.”

07.18_hun_ita_mvlsz-56.jpgOlasz kollegája, Alessandro Campagna a magyar újságíróknak így értékelt: „Elképesztő volt, abszolút nem normális, hogy 6-0-ra, 7-1 vezettünk. A magyarok reakciója erre jó volt, négy gólt lőttek, és többször is betalálhattak volna, szépen korrigálták az eredményt. Ebben az időszakban egyáltalán nem tetszett a csapatom játéka, de aztán támadásban és védekezésben is rendeztük a sorokat, visszatért a különbség.”

„Minősíthetetlen első negyeddel kezdtünk, az olaszok ma egyértelműen jobbak voltak. A klasszikus meccskezdésük után történt egy sebesség változás, kicsit beleültek a tempójukba, így tudtunk vissza jönni. Azért, ha a harmadik negyedben azokat a ziccereinket értékesítjük, akkor teljesen más lett volna a hangulata a végének, még ha nem is azt mondom, hogy nyertünk volna” – fogalmazott Manhercz Krisztián.

07.18_hun_ita_mvlsz-33.jpg„Rettentően kezdtünk, egy ilyen után nehéz felállni. Olyan hibákat követtünk el, amelyek mellett egy ilyen olasz csapatot nem tudunk megverni, gondolok itt olyan akció- és lefordulásos gólokra, amikből egy is sok egy meccsen, mi meg legalább ötöt kaptunk” – tette hozzá Jansik Dávid.

07.18_hun_ita_mvlsz-52.jpg 33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, 2. forduló
A-csoport
Magyarország-Olaszország 5-12 (0-5, 4-2, 0-2, 1-3)

Piscines Picornell, vezette: Stavridis (görög), Naumov (orosz)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos, Jansik D., Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Zalánki, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: del Lungo - di Fulvio 2, Figloili 2, Renzuto 1, N. Presciutti, Bodegas 2, Echenique. Csere: Molina 2, Fondelli, Velotto 1, Gallo 2, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

További eredmények
A-csoport

Németország-Grúzia 10-9
B-csoport
Montenegró-Málta 17-5
Spanyolország-Franciaország 7-4
C-csoport
Horvátország-Törökország 23-2
Görögország-Hollandia 12-7
D-csoport
Románia-Szlovákia 9-5
Oroszország-Szerbia 9-11

Következik
3. forduló - július 20., péntek

Szerbia-Szlovákia, 11:00
Németország-Magyarország, 12:30
Grúzia-Olaszország, 14:00
Törökország-Hollandia, 15:30
Oroszország-Románia, 17:00
Málta-Franciaország, 18:30
Horvátország-Görögország, 20:30
Montenegró-Spanyolország, 22:00

Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona