cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Nyilván most jön a nagy falat"

2018. július 16. 21:21

Nagy Viktor és Bátori Bence szerint is sok tanulsággal szolgált a grúzok elleni Eb-nyitány, amely jelentős fizikai igénybevételt jelentette. De az olaszok ellen persze ennél is nagyobb vár a csapatra.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk a barcelonai Európa-bajnokságon 12-5-ös győzelemmel kezdett a szívósan küzdő grúzok ellen, s készül tovább a szerda, olaszok elleni csoportrangadóra. Märcz Tamás értékelését itt olvashatják.
 
„Játszottunk egy olyan mérkőzést, ahol voltak hibák, de nagyon sok jó is. Igazából itt a jókat kell kiemelni, és a következő mérkőzésre a hibák számát pedig lecsökkenteni Ez egy nagyon jó kis edzőmérkőzés volt, aminek jónak kell lennie arra, hogy felkészítsen minket a következő meccsre. De látnunk kell azt is, hogy ha nem figyelünk egy kicsit is oda és hibázunk, meg nem vagyunk eléggé koncentráltak támadásban, védekezésben, akkor rögtön gólokat kapunk, akár egy grúz csapattól is. Amelyet legutóbb nagyon-nagyon megvertünk" - mondta Nagy Viktor, majd kulisszatitkot elárulva hozzátette: „És meccs elején odajönnek hozzám, hogy ne verjük meg őket annyira..."
 
Természetesen szóba került az olaszok elleni szerdai rangadó is - a világbajnok ezzel kapcsolatosan így fogalmazott: „Ez egy nehéz helyzet. Jó néhány játékosunknak ez volt világversenyen az első mérkőzése, nyilván ezután kicsit könnyebben mehet be a következő meccsbe, kicsit felszabadultabban. Meglátjuk, hogy a következő mérkőzés hogy alakul - mindenképpen nyerni akarunk. Nagyon-nagyon fontos meccs vár ránk, negyeddöntővel felérő mérkőzés, nincs idő sokat gondolkodni, és nagyon nem is kell. Be kell menni és okosan játszani, minél kevesebb hibával, és ekkor olyan mérkőzés lehet ebből, amit mi szeretnénk."
07.06_Magyarorszag_Gruzia-36.jpg  
A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Bátori Bence így értékelt: „Az eleje szenvedős volt, sokszor ellőttünk vélt helyzeteket, amit azért még egy ilyen grúz csapat is megbüntet. A végére felkeményedtünk hátul. Mert azért fizikálisan ez egy komoly csata volt, elöl pedig elkezdtünk türelmesebben játszani, és ez meghozta az eredményét. Annak azért örülök, hogy a meccsen belül egy javuló tendenciát mutattunk, és nem romlót. Azt gondolom, hogy a következő meccsen minimum itt, de inkább egy-két szinttel még feljebb kell kezdeni."

A felvetésre, miszerint „Ez egy jó bemelegítés volt?", a Szolnok pólósa ekképpen válaszolt: „Melegítésnek ez erős volt. Nem tudom, hogy kívülről mennyire látszott, de belülről úgy éreztem, hogy nagyon komoly. Fizikálisan nagyon erősek voltak ezek a grúz gyerekek. Nyilván most jön a nagy falat. Nem mi vagyunk az esélyesek az olaszok ellen, butaság lenne ezt kijelenteni, de azt is tudjuk, hogy egy meccsen belül bármi lehet, meg azért akár már ebben az évben is voltak olyan eredményeink, amire tudunk alapozni."

 
33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, 1. forduló
A-csoport
Grúzia-Magyarország 5-12 (1-3, 2-2, 2-3, 0-4)

Piscines Picornell, vezette: Margeta (szlovén), Santos (portugál)

GRÚZIA: Shubladze - Kavtaradze 1, Tsrepulia 2, Imnaishvili, Bitadze 1, Rurua 1, Gegelashvili. Csere: Jelaca, Jakhaia, Baghaturia, Magrakvelidze, Meskhi. Szövetségi kapitány: Revaz Chomakhidze

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Mezei, Jansik D., Kovács G. 2, Erdélyi 1, Bátori 3. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki 2, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-csoport
Németország-Olaszország 1-14

B-csoport
Montenegró-Franciaország 8-6
Málta-Spanyolország 4-21

C-csoport
Törökország-Görögország 1-27
Horvátország-Hollandia 15-8
 
D-csoport
Oroszország-Szlovákia 12-6
Szerbia-Románia 11-5

Következik
2. forduló - július 18., szerda
Horvátország-Törökország, 11:00
Németország-Grúzia, 12:30
Románia-Szlovákia, 14:00
Görögország-Hollandia, 15:30
Montenegró-Málta, 17:00
Oroszország-Szerbia, 18:30
Magyarország-Olaszország, 20:30
Spanyolország-Franciaország, 22:00
 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona