cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Szorozzuk meg kettővel ezt!”

2018. július 16. 17:55

A grúzok elleni 12-5-ös nyitány után Märcz Tamás kemény fizikai ütközetről beszélt, ám természetesen kiemelte, hogy szerdán, az olaszok ellen még nagyobb agresszivitásra lesz szükség.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk a barcelonai Európa-bajnokságon 12–5-ös győzelemmel kezdett a szívósan küzdő grúzok ellen, s készül tovább a szerda, olaszok elleni csoportrangadóra.

A mérkőzés után Märcz Tamás értékelt: „Fizikailag egész jól egyben volt a grúz csapat, a kecskeméti ütközetünkhöz képest sokat fejlődtek a játékosok. Akkor is voltak jó meccseik, de most sokkal jobban beleálltak a mérkőzésbe, és kicsit fel is készültek belőlünk. Nem véletlen mindez, a kispadjukon Revaz Csomakidze világklasszis játékos volt, jól összeszedte a csapatot, amely egész jól tartotta a lépést velünk. Felkészültünk arra, hogy nem indul be egyből a gépezet, de azért bedaráltuk őket. Végig előttük mentünk, azt éreztem, hogy a játékosok nem gondolják, hogy óriási baj lehet. Azt azért kértem tőlük a második negyed után, hogy ne a grúzok legyenek agresszívebbek, akkor rákapcsoltak, sokkal keményebb lett a szoros emberfogás, többször szereztünk labdát, türelmesebben fejeztük be a kialakított helyzeteket.”

A szövetségi kapitány kérdésre válaszolva emelte ki a pozitívumokat, eszerint: „Kétszer nagyon szépen játszottuk meg a korábban sokat gyakorolt emberelőnyös figurát, de annak is van még kifutása. Grúz csapat ide vagy oda, kevés gólon tartottuk őket, tetszett a reakció a második félidőben. Mindenki sokkal jobban odatette magát, keményebb volt a védekezés, de szorozzuk meg kettővel ezt, és akkor megkapjuk, milyenre van szükség, hogy szembe tudjunk szállni az olaszokkal.”

És természetesen nem maradhatott el a szerdai, Olaszország elleni (20.30) csoportrangadó taglalása sem. Mint megjegyezte: „Láttuk már az utóbbi időben lejátszott meccseket, nem változtatnak a tőlük megszokott stíluson. Kemény, agresszív vízilabdát játszanak, a szoros emberfogásban szinte a végsőkig elmennek, és ezt valamelyest támogatja nekik a játékvezetés, picit többet engedhetnek meg maguknak, mint a többi csapat. Nekünk is fel kell vennünk ezt a mentalitást, sőt akár elébe is kell menni ennek a játéknak, alkalmasak vagyunk rá. Szeretném, hogy az utolsó negyedben dőljön el a meccs, és akár a magunk javára fordítsuk. Az biztos, hogy nem olyan mérkőzés lesz, amelyen az egyik csapat bedarálja a másikat.”

33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, 1. forduló
A-csoport
Grúzia-Magyarország 5-12 (1-3, 2-2, 2-3, 0-4)

Piscines Picornell, vezette: Margeta (szlovén), Santos (portugál)

GRÚZIA: Shubladze - Kavtaradze 1, Tsrepulia 2, Imnaishvili, Bitadze 1, Rurua 1, Gegelashvili. Csere: Jelaca, Jakhaia, Baghaturia, Magrakvelidze, Meskhi. Szövetségi kapitány: Revaz Chomakhidze

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Mezei, Jansik D., Kovács G. 2, Erdélyi 1, Bátori 3. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki 2, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-csoport
Németország-Olaszország 1-14

B-csoport
Montenegró-Franciaország 8-6
Málta-Spanyolország 4-21

C-csoport
Törökország-Görögország 1-27
Horvátország-Hollandia 15-8
 
D-csoport
Oroszország-Szlovákia 12-6
Szerbia-Románia 11-5

Következik
2. forduló - július 18., szerda
Horvátország-Törökország, 11:00
Németország-Grúzia, 12:30
Románia-Szlovákia, 14:00
Görögország-Hollandia, 15:30
Montenegró-Málta, 17:00
Oroszország-Szerbia, 18:30
Magyarország-Olaszország, 20:30
Spanyolország-Franciaország, 22:00
 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona