cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Fogunk mi még ennél sokkal jobb meccseket is játszani"

2018. július 5. 21:50

Märcz Tamás elégedetten értékelt a Románia ellen megvívott győztes találkozó után. Mint mondta, javában zajlik a barcelonai kontinensbajnokságra való felkészülés, de ott tart a csapata, ahol kell. Folytatás pénteken este, 18.15-től már Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Miként arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatott 11–8-ra győzte le Romániát, a BENU-kupa nemzetközi férfitorna első játéknapján.
 
A szövetségi kapitány így látta a találkozót: „A kecskeméti összecsapáshoz képest, mikor 0-3-ról indultunk, ez már jobb volt, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Nem vagyok csalódott, sőt, örülök, hogy a végén azért bebiztosítottuk a győzelmet. Talán pont annyi energiát fektettek bele a fiúk – így, hogy zsinórban játszunk három meccset –, amennyi feltétlenül kellett ahhoz, hogy behúzzuk a találkozót. Reggel még kemény konditermi edzésük volt, éreztem is rajtuk, hogy picit fásultabbak és lomhábbak voltak a szokottnál, de ahogy haladunk előre, a nehézség kimegy a karokból. Tudom, hogy ennél sokkal többre képesek és többet bele tudunk még tenni, mint amennyit most beletettünk, vissza kell térnünk ahhoz a motivált és dinamikus játékunkhoz, amit a Világligán mutattunk. Minden játékelemben tudunk még előrébb lépni, mind gyorsaságban, mind blokkokban, és a védésekben is. Ott tart a csapat ahol tartania kell, biztos vagyok benne, hogy fogunk mi még ennél sokkal jobb meccseket is játszani.”
 
Majd kitért a soron következő megméretésre is: „Nehéz mérkőzés vár ránk Egyesült Államok ellen is, ám ők sem lesznek pihentebbek, mint mi, hiszen ők is ott voltak a duisburgi tornán. Ahhoz, hogy a németországi vereség miatt revánsot vegyünk, elsősorban meg kell fognunk a lefordulásos helyzeteiket, Bowen könnyedén dobálja a szabaddobásokat és a gólokat, nagy fegyvere ő az amerikai csapatnak. Nincs új a nap alatt, minél távolabb kell tartanunk őket a kapunktól, és pontosan játszanunk, a helyzeteinket pedig be kell lőni. Duisburgban legalább nyolc-tíz igazán jó lehetőség maradt ki, ami megbosszulta magát és szép lassan elléptek tőlünk. Ezt most nem engedhetjük meg magunknak, pontosabban kell lőni a helyzeteinket.”
 
„Délelőtt volt még egy konditermi edzésünk a felkészülés jegyében – tudtuk, hogy emiatt is nehéz dolgunk lesz. Emellett több játékosunk hétvégén még meccseket játszott, talán ennek is volt betudható a megingás a meccs közepén, ám ennek ellenére végig uraltuk a mérkőzést. Holnap Amerika következik, szeretnénk visszavágni nekik a Duisburgban elszenvedett vereség miatt. Kemény ellenfél, fizikálisan jól felépített csapat, mi pedig még a felkészülésünkre koncentrálunk, de a célunk nem lehet más, mint a győzelem” - bizakodott Vámos Márton.
 
BENU-kupa nemzetközi férfitorna
Magyarország-Románia 11-8 (3-2, 4-2, 1-2, 3-2)
Hajós-uszoda
, vezette: Flahive (ausztrál), Stampalija (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Vámos 3, Mezei 1, Jansik D., Kovács G. 1, Erdélyi 1, Bátori 1. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Zalánki, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
ROMÁNIA: Tic - Radu 1, Negrean 1, Ghedrghe, Teohari, Gergelyfi, Oanta. Csere: Vancsik, Georgescu, Chioveanu, Ghiban, Antipa. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Egyesült Államok-Ausztrália 9-10

További program
Július 6., péntek

Ausztrália-Románia, 16:45
Magyarország-Egyesült Államok, 18:15 - tv: M4 Sport
Július 7., szombat
Románia-Egyesült Államok, 9:45
Magyarország-Ausztrália, 11:15 - tv: M4 Sport
 
Férfiválogatottunk Európa-bajnoki csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott