cover image
Egyéb

Az UVSE bravúros győzelme Dunaújvárosban

2013. október 19. 23:52

Nagy meglepetésre a fővárosi csapat nyerni tudott a Dunaújvárosi Főiskola otthonában.


A női bajnokság második körében pontokat vesztett a BVSC otthonában a Dunaújvárosi Főiskola együttese (10-10). Mihók Attila csapatát a bajnokság legnagyobb esélyesének kiálították ki, elvégre nyáron a csapathoz igazolt Csabai Dóra, Menczinger Kata és Garda Krisztina is.

Éppen a Honvéd-POLO csapatától érkező fiatal vb-bronzérmes játékos mondta weboldalunknak, hogy csak abban az esetben nyerhetnek az UVSE ellen, ha az első másodperctől az utolsó másodpercig koncentrálnak. Nos, ez nem jött össze, legalábbis a számszerű eredmény ezt mutatja.

Csabai Dóra, a csapat weboldalán így vélekedett nem sokkal a meccset követően: "Az egész csapat nagyon csalódott, hat gólt lőni egy ilyen meccsen, nagyon kevés, még az sem vígasztal, hogy én ebből négyszer találtam a kapuba. Valahogy fásult és fáradt volt mindenki, nem jött össze semmi az ellenfél kapuja előtt. Kétcenteres támadást játszottunk, mivel az ellenfelünk zónázik, ám sajnos nem tudtuk őket átlőni a lényeges szituációkban. Nem értünk fel elég gyorsan a támadásoknak, nem mentek a lefordulások, valahogy semmi nem működött, aminek kellett volna. Nem állt össze a játékunk, ez volt a döntő tényező. Most indulunk Athénba, mindenki szomorú, mindenkin látszik, hogy megviselte az eredmény, de megpróbálunk túllenni a dolgokon, és újult erővel visszatérni és már sokkal jobban szerepelni a következő megmérettetésen."

Pedig épp Csabai szerezte a meccs elsó gólját (1-0), ezután viszont öt alkalommal is ott volt a labda a 2-0-hoz, de Miskolczi, Ziegler kétszer és Polák is hibázott. Már ekkor látszódott, ezen a délutánon valami nem stimmel a hazaiaknál. Pedig az UVSE az első negyedben Kisteleki révén még egy büntetőt is elhibázott. 

Csakhogy aztán épp a rutinos játékos két góljával volt 1-2 nyolc perc után az állás, sőt. A második negyed elején 3-1-re mentek el az újpestiek, és hiába lőtt Csabai ismét gólt, Kisteleki arra is válaszolt, ezzel meg is lőtte harmadik, mint később kiderült, utolsó gólját.

4-5 volt az eredményjelzőn a nagyszünetben, és egy gól volt a különbség a negyedik negyed közepén is. De nem célzott jól a Dunaújváros ezen a mérkőzésen, ez pedig luxus a mai kiegyensúlyozott női bajnokságban. 

A tabellát így az Eger mellett az UVSE vezeti. A másik esti meccsen a Honvéd-POLO megverte az ASI-t.

Eredmény - ob I.-es bajnokság, 3. forduló:

Dunaújvárosi Főiskola - UVSE 6-7 (1-2, 3-3, 1-1, 1-1)

Dunaújváros: Kasó - Menczinger, Miskolczi, Ziegler, Csabai 4(1), Horváth, Polák 1. Cserék: Szilágyi, Garda 1. Vezetőedző: Mihók Attila
UVSE: Barna - Ritz 1, Kisteleki H. 3, Kövesdi, Sikter 1, Kumi, Tóth A. Cserék: Miló-Sidló, Herczka, Kuna 1, Kiss E. 1, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőny: 3/10, illetve 3/7
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Miskolczi (28.), illetve Azumah (16.), Kumi (28.)

Honvéd-POLO - Angyalföldi SI DSE 10-9 (0-2, 4-3, 3-3, 3-1)

Honvéd: Varga - O-Nagy, Kerekes, Hlengiwe 2, Szívós, Kling, Kiss E. 6. Cserék: Konrád, Gazsovits 1, Szűcs, Dombrádi 1. Vezetőedző: Rottler Antal
ASI: Menczinger, Gazdag 3(1), Porvay 1, Török 3, Gabura, Ipacs 1, Fekete 1. Cserék: Mészáros, Bede, Bodócs, Sajben, Fazekas. Vezetőedző: Jenei Sándor

Gól/embrelőny: 2/10, illetve 1/6
Ötméteresek: 0/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Török (26.)
Vízilabda hírek