cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Hollandiai torna – a csapatkeresés jegyében

2018. július 3. 19:30

A Bíró Attila irányította női válogatott Rotterdamba utazott, ahol péntekig egy rangos négycsapatos tornán szerepel. A kapitány ezt követően jelöli ki Eb-csapatát.

Miként a Vodafone-kupán, ezúttal is mind a keretében lévő 15 játékosnak bizalmat szavaz a szövetségi kapitány, aki nem titkolja, több kérdőjel is foglalkoztatja, ergo momentán még nem tudja, melyik 13 játékosnak szavaz bizalmat az Eb-re. Tekintettel arra, hogy három kapus van a keretben, az egyik kérdés nyilván az, hogy melyik kettőt válassza ki – hogy ez kérdés lehet, többek között Tóth Eszter érdeme is, aki meghálálta az eddigi kapott bizalmat, és az edzéseken, edzőmeccseken, valamint a Vodafone-kupán is igazolta, képes felvenni a versenyt a csapat két Európa-bajnok kapusával, a Gangl Edina, Kasó Orsolya kettőssel.

A másik kérdés, hogy a mezőnyjátékosok közül kinek köszönje meg a munkát – itt több opción is gondolkodik, éppen ezért árgus szemekkel lesi majd játékosait a rotterdami tornán is. A csapat ugyanis kedden Hollandiába utazott, ahol sorrendben a hazaiak, az amerikaiak és az olaszok ellen mérkőzik.

„Kimondottan erős torna lesz ez is, ahol egyrészt szeretnénk az amerikaiakkal szorosabb mérkőzést játszani, mint a Vodafone-kupán, másrészt ahol felmérhetjük, miként állunk az európai riválisokhoz képest. Miután az Európa-bajnokságon a hollandokkal és az olaszokkal is csak a kieséses szakaszban találkozhatunk, biztos vagyok benne, hogy már most éles meccs vár ránk. A torna ugyanakkor a csapatkeresés jegyében zajlik nálunk, fontos az eredmény, de a legfontosabb, hogy kialakuljon a legjobb csapat. Fokozatosan készülünk az Európa-bajnokságra, ez egy kiemelten fontos állomás” – fogalmazott Bíró Attila.

rotterdamiplakat.jpgSpido-kupa, nemzetközi női torna, Rotterdam
A program
2018. július 4., szerda

Egyesült Államok–Olaszország, 18:00
Hollandia–Magyarország, 19:30
2018. július 5., csütörtök
Egyesült Államok–Magyarország, 18:00
Hollandia–Olaszország, 19:30
2018. július 6., péntek
Olaszország–Magyarország, 14:00
Hollandia–Egyesült Államok, 15:30

A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
rotterdam