cover image
Egyéb

Újra itthon - már csak három nap a BENU-kupáig

2018. július 2. 18:16

Noha férfiválogatottunk Düsseldorfból Budapestre tartó járata vasárnap este landolt csak Ferihegyen, nem lazíthat sokáig a csapat. Märcz Tamás legénysége lassan bekanyarodik az Európa-bajnokságra való felkészülés hajrájába, s ennek jegyében csütörtök este már a hazai rendezésű BENU-kupán száll harcba.

Mint arról korábban beszámoltunk, férfiválogatottunk harmadik helyen végzett a Négy nemzet tornáján, melynek péntektől vasárnapig Duisburg adott otthont. A négycsapatos viadalt Märcz Tamás tanítványai két győzelemmel és egy vereséggel zárták: Kínát 13-7-re, a házigazda Németországot pedig 15-12-re győzték le, míg a Dejan Udovicsics által irányított Egyesült Államoktól 12-5-ös vereséget szenvedtek. A szövetségi kapitány hasznosnak véli a hátuk mögött hagyott, háromnapos tornát.
 
„Harmadik helyen végeztünk a négycsapatos tornán, ami hangozhat jól, és kevésbé jól is, ugyanakkor körbeveréssel pont annyi pontszámmal zártunk, mint a dobogón az előttünk helyet foglaló házigazda német válogatott, vagy Egyesült Államok. Néhány gólon múlt csak, hogy nem előrébb végeztünk. Nagyobb jelentőséggel bírt számunkra, hogy hogyan tudunk beleállni az egész kellemetlen német mérkőzésbe, és a barcelonai Európa-bajnokság előtt mit tudunk profitálni belőle - akár ellenük is majd a kontinensbajnokság harmadik játéknapján. Kíváncsi voltam a játékosaimra, hogy tudják elkapni a ritmust, akik közül többen legalább egy hónapja nem játszottak tétmérkőzést és edzőmérkőzést sem. Továbbá kíváncsi voltam hogyan tudjuk megvalósítani a védekezésünkbe és a támadásainkba csempészett játékelemeket. Utóbbi abszolút pozitív volt számomra, hatékonyak voltak és eredményesek, ezért biztos vagyok benne, hogy ezeket a jövőben is használni fogjuk" - kezdte az értékelést a kapitány.
 
Majd kitért a csütörtökön kezdődő BENU-kupára is: „Most mindenki kap egy nap pihenőt, majd csütörtöktől újabb nagyon fontos állomásához érkezik a felkészülésünk. A BENU-kupa vár ránk, melyen Ausztráliával, Egyesült Államokkal és Romániával csapunk össze. A tornán már várhatóan az Eb-csapatot dobom mélyvízbe, esetleg egy-két olyan játékossal megtűzdelve, akik nem biztos, hogy utaznak velünk Barcelonába, de szeretném, ha segítenék a csapatot."
 
A Margitszigeten július 5-7. között sorrendben Románia, Egyesült Államok és Ausztrália lesz az ellenfél, azaz három olyan együttes, amelyek jó erőt képviselnek. Olyan csapatok, amelyek ellen éles körülmények között gyakorolhatóak be azok az elemek, amelyeket majd a kontinensviadalon (július 14-28.) akar bevetni igazán a társaság. 

A helyszín a jól megszokott csodás környezet, a Hajós-uszoda – szóval, ezúttal is garantált a szakértő publikum, és a jó hangulat. Jegyek, bérletek ezen a felületen válthatóak!
benuplakat.jpg  
BENU-kupa nemzetközi férfitorna, Budapest, Hajós-uszoda
A program
Július 5., csütörtök

Ausztrália–Egyesült Államok, 16:45
Magyarország–Románia, 18:15

Július 6., péntek
Ausztrália–Románia, 16:45
Magyarország–Egyesült Államok, 18:15 

Július 7., szombat
Románia–Egyesült Államok, 9:45
Magyarország–Ausztrália, 11:15
Vízilabda hírek