cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Négy nemzet tornája: harmadik a házigazdákat legyőző magyar férfiválogatott

2018. július 1. 15:25

Märcz Tamás együttese végig vezetve, magabiztosan győzte le a házigazda németeket a duisburgi megméretés zárómérkőzésén. Férfiválogatottunk harmadik helyen zárta a Négy nemzet tornáját.

Mint arról korábban beszámoltunk, péntektől vasárnapig Duisburg adott otthont a Négy nemzet tornájának, melyen a magyar férfiválogatott mellett a házigazda német együttes, Egyesült Államok és Kína szállt harcba.

A nyitónapon Märcz Tamás tanítványai jól kezdtek, ám a második negyedtől sorra maradtak ki a nagyszerűen kidolgozott helyzetek, Egyesült Államok pedig könyörtelenül kihasználta a pontatlanságot. Dejan Udovicsics együttese 12-5-re nyert, majd szombaton Kína következett, aki ellen férfiválogatottunk a második félidőre látványosan feljavuló játékának köszönhetően 13-7-es győzelmet aratott ázsiai riválisa felett. A zárónapon, vasárnap délután a házigazda német nemzeti együttes következett.
 
Märcz Tamás legénysége kiválóan kezdte a találkozót: Vadovics Viktor szerzett vezetést, s Restovic Marin révén egalizált ugyan a német válogatott, a folytatásban megeredt a magyar gólzápor. Manhercz Krisztián rögtön két találattal jelentkezett be, és megduplázta góljainak számát Vadovics Viktor is. Zech Reiko a hajrában még szépíteni tudott, ám Török Béla két másodperccel a nyitó játékrész vége előtt félpályáról eleresztett egy bombát, mellyel visszaállt a háromgólos különbség, 2-5.
 
Gólokban nem szenvedtünk hiányt a második felvonásban sem. Pohl Zoltán növelte tovább a mieink előnyét, melyre egy dupla érkezett feleletként a házigazdától: Schulz Hannes és Illinger Nils iratkozott fel a gólszerzők közé. Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián találataival újból négy volt a differencia, majd Jüngling Maurice köszönt be Kardos Gergely kapujába. A német gólra ismét magyar dupla volt a válasz: ezúttal Sedlmayer Tamás és Kovács Gergő villant. A második etap Illinger Nils fórgóljával zárult, 6-10.

A harmadik negyedet gyors gólváltással indították a csapatok. A vendéglátóknál Reibel Ben tüzelt, míg a túloldalon Török Béla volt eredményes. Real Julian és Restovic Marin találataival zárkózott Stamm Hagen együttese, Erdélyi Balázs azonban újabb góllal jelezte, ők bizony győzni szeretnének. A harmadik nyolc perc Schulz Hannes emberelőnyben értékesített találatával ért véget, 10-12.
 
A negyedik etapot Nagy Ádám találata nyitotta, rögtön az első támadás végén. Jüngling Maurice góljával kapaszkodtak a németek, ám Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián behozhatatlanra növelték a magyar előnyt. A végeredményt Németország állította be, a mérkőzést pedig 15-12 arányban Märcz Tamás együttese nyerte. A Négy nemzet tornája körbeveréssel zárult, így a gólkükönbség döntött: a dobogó legfelső fokán Egyesült Államok végzett, megelőzve a második Németországot és a harmadik Magyarországot.

Négy nemzet férfitorna, Duisburg
 
Németország-Magyarország 12-15 (2-5, 4-5, 4-2, 2-3)
Vezette:
Mirko Arntzen, Erwin Homolka
 
NÉMETORSZÁG: Götz (kapus), Reibel 1, Van der Bosch, Real 1, Preuss, Jüngling 2, Illinger 3, Schulz 2, Zech 1, Restovic 2, Eidner, Thom. Szövetségi kapitány: Stamm Hagen
 
MAGYARORSZÁG: Kardos G. (kapus), Török 2, Manhercz K. 4, Sedlmayer 1, Vadovics 2, Német, Nagy Á. 1, Kovács G. 1, Erdélyi 3, Angyal, Bedő, Pohl 1, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Korábbi eredmény
Egyesült Államok-Kína 15-4 
 
A torna végeredménye
1. Egyesült Államok, 2. Németország, 3. Magyarország, 4. Kína

A duisburgi torna magyar kerete 
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC),  Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott