cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Fiatal csapat ide vagy oda, győzni szeretnénk Németország ellen is"

2018. június 30. 21:40

A németországi Négy nemzet tornájának második napját a Magyarország-Kína összecsapás nyitotta. Férfiválogatottunk a második félidőre látványosan feljavuló játékának köszönhetően 13-7-es győzelmet aratott ázsiai riválisa felett.

Mint arról korábban beszámoltunk, péntektől vasárnapig Duisburg ad otthont a Négy nemzet tornájának, melyen a magyar férfiválogatott mellett a házigazda német együttes, Egyesült Államok és Kína száll harcba. A duisburgi erőpróba második játéknapját magyar diadal nyitotta. Bár nagyszünetben még 6-6-os döntetlent mutatott az eredményjelző, második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt, és 13-7-re legyőzte Kína együttesét Märcz Tamás legénysége.
 
„Az első két játékrészben pontatlanok voltunk, védekezésben akadt némi hiányérzetem - nem voltunk elég agresszívak -, kínai ellenfelünk pedig alaposan felszívta magát, de erőben körülbelül addig is bírta. A harmadik negyedben aztán robbantottunk, és úgy éreztem, hogy más fokozatra is kapcsoltunk, agresszívebb lett a játékunk. A gólszerzéssel nem volt gond, ámbár sok jó helyzet kihasználatlanul maradt. Ha jobban összpontosítunk, bőven tudtuk volna a gólok számát növelni, de egyet így is léptünk előre, már ami a helyzetkihasználásunkat illeti. A második negyed után volt egy előre eltervezett kapuscserénk is, korábban megbeszéltem a két kapusunkkal, hogy felesben fognak védeni" - kezdte az értékelést Märcz Tamás

„Tudtunk próbálgatni új játékelemeket is, melyek többé-kevésbé jól működtek, bár még dolgoznunk kell a tökéletesítésükön. Mikor pontosan hajtottuk végre a megbeszélt dolgokat, akár támadásban, akár védekezésben, alaposan megnehezítettük ellenfelünk dolgát, azonban mikor egyénieskedtünk, az általában nem vezetett jóra. Minél többször vagyunk stabilan azon az úton, melyet előre elterveztünk, annál jobbak leszünk. Összességében az eredménnyel elégedett vagyok, kellett ez a győzelem, mert holnap már egy sokkal nehezebb ellenfél, és egy jóval nehezebb mérkőzés vár ránk a német válogatott ellen. Ha úgy játszunk, mint ma Kína ellen a második félidőben, minden esélyünk megvan a győzelemre, sőt, ez is lesz a célunk! Azt már most látjuk, hogy a német csapat komolyan készül a barcelonai Európa-bajnokságra, és jó állományuk is van, fizikailag erősek, több játékosuk pedig a Bajnokok Ligájában pallérozódik. Közelítenek tehát a legmagasabb szinthez, ha valaki nem veszi őket komolyan, bizony bárkinek az orra alá borsot törhetnek. Nekünk sem lesz könnyű dolgunk, különösen annak tudatában, hogy egy fiatalabb csapattal vágtunk neki ennek a német tornának, de ennek ellenére a motiváció nem hiányzik. Fiatal együttes ide vagy oda, győzni szeretnénk ellenük is!" - vélekedett a szövetségi kapitány. 
 
A háromgólos Vadovics Viktor így látta a mérkőzést: „A második félidőben iramot váltottunk, és bekezdtünk egy 4-0-s etappal, majd az M-zónát is kipróbáltuk a negyedik negyed elején, amely szintén bejött. Mire észrevette ezt a kínaiak edzője és időt kért, mi pont váltottunk, sikerült tehát beőrölnünk őket. Szeretnénk ezt az iramot átmenteni holnapra is. Hasonló meccsre számítok, mint Egyesült Államok ellen, már ami az erőviszonyokat illeti, hiszen sokkal erősebbek, mint a kínaiak. Nehéz mérkőzés lesz, de mi mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében!"
  
Négy nemzet férfitorna, Duisburg

Magyarország-Kína 13-7 (3-3, 3-3, 5-0, 2-1)

Vezette: Erwin Homolka, Henning Schürmann
 
MAGYARORSZÁG: Kardos G. (kapus), Török 1, Manhercz K. 4, Sedlmayer 1, Vadovics 3, Német 1, Nagy Á., Kovács G. 2, Erdélyi 1, Angyal, Bedő, Pohl, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
KÍNA: Honghui (kapus), Fada, Nianxiang 1, Chenghao, Zekai, Shi, Zhongxian, Rui, Yimin 1, Chufeng 5, Xiao, Gelin. Szövetségi kapitány: Petar Porobics
 
További eredmény
Németország-Egyesült Államok 15-14
 
További program
Július 1., vasárnap 
12:00 Egyesült Államok-Kína 
13:45 Németország-Magyarország
 
A duisburgi torna magyar kerete 
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC),  Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott