cover image
Egyéb
Utánpótlás

Szegedi győzelem a HaBaWaBa U13-as viadalon!

2018. június 30. 11:22

A világ legrangosabb utánpótlás tornáján U9-ben a KSI, U11-ben az AVUS ünnepelhetett bronzérmet, míg U13-ban a győztes szegediek mögött az FTC lett a második.

HaBaWaba - az idők folyamán nem kis rangot vívott ki magának az elnevezés. A lignanói hagyományos tornát immár idén 11. alkalommal rendezte meg az olasz waterpolo development world - a nagy sikerre való tekintettel már olyan támogatók állnak az esemény mögött, mint a FINA vagy a LEN.  A viadalt az U11-es és U9-es korosztálynak tartják, de immáron harmadszor volt „ráadás", a Habawaba U13 Plus. A magyar klubok évről évre képviseltetik magukat, méghozzá egyre többen, de nincs ez másként a többi ország esetében sem, így nem véletlen, hogy rekord nevezést regisztráltak a szervezők. És az sem véletlen, hogy felnőttcsapat edzőinek, köztük olimpiai bajnokok sora látogatta meg az eseményt, a hivatalos honlap külön kiemelni Benedek Tibor és Varga Zsolt nevét.
Fotó: AVUS

Fotó: AVUS

 
A Habawaba International Festival elnevezésű esemény egyértelműen a világ legnagyobb utánpótlás tornája címet viseli - idén U11-ben 112, U9-ben 24, azaz összesen 136 csapat vett részt rajta! A rangos mezőnyben minkét korosztályban magyar sikereknek is örülhettünk, hiszen a kisebbeknél a KSI, a nagyobbaknál a szombathelyi AVUS állhatott a dobogó alsó fokára! A Szolnok és a Pécs U11-es ötödik helye is kiemelendő.
Fotó: KSI

Fotó: KSI

 
Részletes információkat itt találni: http://www.habawaba.com/en/salerno-aqavion-new-habawaba-champions/
Fotó: fradi.hu

Fotó: fradi.hu

Az említett Habawaba U13 Plus viadalon 40 fiúcsapat nevezett, és 9 lánycsapatnak is rendeztek külön tornát, utóbbiban a Dunaújváros képviselte a magyar színeket. Ezen a tornán is magyar sikert emelhetünk ki, hiszen Szeged-FTC döntőt rendeztek a fiúknál: ezt a párharcot a csongrádiak nyerték 6-5-re. Hogy is fogalmazott dr. Szabó Zoltán, a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója három hete, a genovai Bajnokok Ligája nyolcas döntője során, amikor az egyesület Vidék-, illetve a Budapest-bajnokságot is megnyerő 2005-ös csapata Lehmann István és Lengyel Gábor irányításával a Final Kidsen is első lett? „Sokan kérdezik, mi lesz a szegedi vízilabda sorsa. Talán ez egy jó válasz szavak nélkül is... Van jövő!" Íme, egy újabb bizonyíték. Az FTC tavaly győzött, így újra remekelt, és a pécsiek negyedik, valamint a szolnokiak ötödik helyezése is elismerésre méltó produkció!

Részletes információkat itt találni: http://www.habawaba.com/en/habawaba-plus-u13-szeged-are-the-champions/
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
hawabawa
szeged