cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Volt tartásunk, és ez fontos! – emelte ki a kapitány

2018. június 28. 21:22

Bíró Attila örül, hogy nehéz, ahogy ő fogalmazott, izzadtságszerű meccsen győzte le 9-8-ra Ausztráliát a magyar válogatott a Vodafone-kupa 2. napján, hiszen ebből sok erőt meríthet a csapat. Pénteken 20:15-től az Egyesült Államok ellen a tornagyőzelem a tét.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk a Vodafone-kupa 2. napján nagyot harcolt, a fizikálisan a várakozásoknak megfelelően kemény partit hozó meccsen 9–8-ra legyőzte Ausztráliát.

A mérkőzést követően Bíró Attila elégedetten értékelt, ám mint hangsúlyozta: nem szabad hátradőlni, lévén sok javítani való akad még: „Mindannyian tudtuk, teljesen más meccs vár ránk, mint a japánok ellen. Fizikálisan nagyon oda kellett tennünk magunkat, keményen fognak, ebből nehéz kiszabadulni. Igyekeztünk sok olyan bemozdulást megcsinálni, ami feltöri a védelmüket – ez hol sikerült, hol nem. Több bíztató jelet láttam támadásban, de tudjuk, még van hova fejlődni. Volt tartásunk, ami fontos, hiszen ezek az izzadtságszerű győzelmek kegyetlenül nehezek, ezáltal sok erőt adhatnak a továbbiakra. A védekezésünk a meccs kétharmadában jó volt, szóval több a pozitívum. Nyilvánvalóan az amerikaiak ellen még nehezebb erőpróba vár ránk, kíváncsi is leszek, mire megyünk ellenük.”

MVLSZ_VODAFONE_HUN_AUS_noi_20180628_MaD_016.jpgGarda Krisztina, válogatottunk védője így értékelt: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen az ausztrálok fizikailag elég erősek, ezt éreztük is a medencében. Egyetlen pillanatra sem adtuk fel, a szurkolók és magunk miatt is nyerni szerettünk volna. Ez volt az első igazi erőfelmérőnk, és ugyan vannak még hibák a játékban, de a fizikai részével nincs gond.”

Szilágyi Dorottya ötgólos csapattársát dicsérte: „Nagyon örülök, hogy legyőztük ezt az erős ausztrál válogatottat. Voltak még taktikai hibák a játékunkban, olyan részfeladatokban is hibáztunk, amelyeket előzetesen átbeszéltünk, ezeken még kell dolgoznunk. Keszthelyi Rita higgadtsága erőt adott a végén a fordításhoz az egész csapatnak.”
MVLSZ_VODAFONE_HUN_AUS_noi_20180628_MaD_010.jpg
Vodafone-kupa, nemzetközi női torna, 2. forduló
Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)
Hajós-uszoda, vezette: Mause (német), Udagawa (japán)
 
MAGYARORSZÁG: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
AUSZTRÁLIA: Palm - Gofers 1, Buckling 4, Knox 2, Wesbster 1, Ridge, Aranchini. Csere: Armit, Mihailovic, Williams, Baxter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechaglas
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Egyesült Államok-Japán 18-6


További program 
Június 29., péntek 
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vodafone
Vodafone-kupa