cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Elégedett kapitány, jöhet Ausztrália – túl az első napon a Vodafone-kupán

2018. június 27. 20:52

„Örülök, hogy sok góllal tudtuk szórakoztatni azokat, akik ilyen időben is kitartottak mellettünk a lelátón” – fogalmazott Bíró Attila, aki várja a csütörtöki meccset, amelyet már komoly értékmérőnek tart.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk a Japán elleni 20–8-as győzelemmel kezdte a Vodafone-kupát. A zuhogó esőben lejátszott mérkőzés után Bíró Attila így értékelt:

„Úszóversenyre készültünk, az is lett belőle. Örülök, hogy sok góllal tudtuk szórakoztatni azokat, akik ilyen időben is kitartottak mellettünk a lelátón. Szeretném is nekik megköszönni a szurkolást! Sikerültek a mozgások, a betörések, de a mérkőzésből nem sok mindenre következtetnék a jövőt illetően. Holnap teljesen más meccs vár ránk, kevesebb gólt szerzünk majd, ez szinte biztos – de bízom benne, jó játékkal rukkolunk majd ki. Teljesen más taktikával játszunk majd, hiszen amit Japán ellen kell játszani, az külön speciális műfaj – láthattuk ezt a férfi Világliga Szuperdöntőn is. Ausztrália ellen már komoly értékmérőről beszélhetünk, hiszen nagyon jó csapattal érkezett, komoly fizikumú játékosokból álló csapat, amely ugyan a Világligában nem szerepet jól, de itt van szinte a teljes világbajnoki csapata.”

MVLSZ_VODAFONE_HUN_JPN_noi_20180627_MaD_001.jpgCsapatunk kapujában az utolsó negyedben lehetőséget kapott Tóth Eszter, aki érzékelhető tűzzel vetette bele magát a küzdelembe. Hangos vezényszavakkal irányított, pörgött, s nem is kapott gólt. Mint a mérkőzés után megjegyezte: „Volt bennem egy kis izgalom, de miután arra vártam egész pályafutásom alatt, hogy bent a vízben kiabálhassam, hogy „hajrá, magyarok!”, megnyugodtam. Jól érzem magam, kiváló a hangulat, úgy érzem, elfogadtak a lányok is. A mérkőzésen a második negyedben volt egy kis holtpontunk, de ebből gyorsan kijöttünk, és magabiztosak voltunk.”
 
Leimeter Dóra így értékelt: „Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a rajt. Bár egyszer-egyszer fel tudtak kapaszkodni ránk, amikor nem figyeltünk és a beindulásaikat nem tudtuk lereagálni, reális a két csapat közötti különbség. Ezzel a szorossal és sok beindulással különös játékot játszanak, de sokat készültünk rá és úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében meg is tudtuk oldani a hatástalanításukat. Támadásban magabiztosak voltunk és határozottak - erre a hozzállásra lesz szükség a hátralévő meccseken is. A folytatás fizikálisan már sokkal megterhelőbb lesz, hiszen a következő ellenfeleink már masszív és szoros vízilabdát játszanak, de biztos vagyok benne, hogy ellenük is fel fogjuk tudni venni a kesztyűt. Keményen oda kell állni és meglátjuk mi sül ki belőle!"

Vodafone-kupa, nemzetközi női torna, 1. forduló
Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

Hajós-uszoda, vezette: Mause (német), Flahive (ausztrál)

MAGYARORSZÁG: Gangl - Parkes 2, Gurisatti 5, Szücs, Illés, Keszthelyi 6, Leimeter 1. Csere: Szilágyi 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy 1, Csabai 3, Garda, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

JAPÁN: Shioya - Arima 2, Magariyama 1, Sakanoue 2, Hashida, Noro, Suzuki. Csere: Inaba 1, Yamamoto 1, Nizawa 1, Hosoya, Tokumoto, Aoki (kapus). Szövetségi kapitány: Motomiya Makihiro

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Ausztrália-Egyesült Államok 4-14

További program 
Június 28., csütörtök
Egyesült Államok-Japán, 17:00
Magyarország-Ausztrália, 18:30
Június 29., péntek 
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 1500 főig ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával ezen a linken kell leadni. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vodafone
Vodafone-kupa