cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Kezdésnek 20 gól és újoncavatás

2018. június 27. 19:33

A Japán elleni 20–8-as győzelemmel kezdte a Vodafone-kupát női válogatottunk, amelyben Tóth Eszter először játszhatott. A csapat csütörtökön Ausztrália ellen játszik.

Japán szoros.

Félreértés ne essék, nem a meccsre vonatkozik, hiszen a mérkőzés előtt is tudtuk, jobb, sokkal jobb erőből áll csapatunk (bár természetesen férfiválogatottunk Világliga-elődöntője után csínján főként csínján kell bánni az ázsiaiakkal szembeni biztos esélyekkel…), ami aztán a végeredményben is megmutatkozott. Fentebb citált mondat Bíró Attila egyik kedvelt védekezési figurája, amely nem véletlenül kapta természetesen ezt a nevet: utal a rivális sokszor kellemetlen szoros, lefordulásra, úszóversenyre aspiráló védekezésére.

Nos, ellenük elöl és hátul is lehetett ezt gyakorolni.

Az összecsapás amúgy is a gyakorlás jegyében telt, tudniillik rögvest az első negyedet megnyomta a társaság: Keszthelyi Rita három akciógólt jegyzett. Harmadik találata volt igazán árulkodó: miután lerázta védőjét, kapaura tette a labdát, amely visszapattant hozzá. Majd ugyanez a jelenet megismétlődött még egyszer, amit láthatóan maga is alig akart elhinni. Mert hol voltak a védők? Próbálkozhatott harmadszor, sikerrel. Rajta kívül Gurisatti Gréta lövése akadt be, Csabai Dóra fejezett be egy jól megjátszott fórt, illetve Gyöngyössy Anikó átlövése (!) ért célba.

MVLSZ_VODAFONE_HUN_JPN_noi_20180627_MaD_004.jpgA 6–1-es nyitó negyed megadta tehát az alaphangot az esőben (merthogy az időjárás nem volt kegyes szerdán a kupához, mindkét találkozón zuhogott végig), ami hátul a jelek szerint elaltatta a mieinket. Mert mi másnak tudható be, hogy amíg a támadójáték ugyanazon a szinten folytatódott, addig hátul bizony meglepő problémák jelentkeztek. Az öt japán gólnak nyilvánvalóan nem örült a szakmai stáb, ahogy Gangl Edina sem. Az amerikaiak elleni keddi kétkapuval egyetemben ez is mutatta: van még mit csiszolni, ami persze teljesen érthető.

A harmadik menetre megfelelve a kapitányi utasításnak, újra szorosabbra vette hátul a figurát a csapat, így növelte előnyét a mérkőzésen – majd a záró negyedre lehetőséget kapott a kapuban Tóth Eszter, azaz újoncot avattunk!

MVLSZ_VODAFONE_HUN_JPN_noi_20180627_MaD_008.jpgA BVSC kapusa új színt vitt a meccsbe, hangos szavakkal vezényelt, érezhetően bizonyítani akart mindenkinek. Nos, nem is kapott gólt! Miután mi lőttünk még hármat, így 20–8 lett a vége. Folytatás csütörtökön 18:30-tól Ausztrália ellen.

Vodafone-kupa, nemzetközi női torna, 1. forduló
Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

Hajós-uszoda, vezette: Mause (német), Flahive (ausztrál)

MAGYARORSZÁG: Gangl – Parkes 2, Gurisatti 5, Szücs, Illés, Keszthelyi 6, Leimeter 1. Csere: Szilágyi 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy 1, Csabai 3, Garda, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

JAPÁN: Shioya – Arima 2, Magariyama 1, Sakanoue 2, Hashida, Noro, Suzuki. Csere: Inaba 1, Yamamoto 1, Nizawa 1, Hosoya, Tokumoto, Aoki (kapus). Szövetségi kapitány: Motomiya Makihiro

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Ausztrália-Egyesült Államok 4–14

További program 
Június 28., csütörtök
Egyesült Államok-Japán, 17:00
Magyarország-Ausztrália, 18:30
Június 29., péntek 
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország-Egyesült Államok, 20:15
 
A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
VODAFONEKUPA_FACEBOOKCOVER_851x315px.jpg
A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 1500 főig ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával ezen a linken kell leadni. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vodafone
Vodafone-kupa