cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Magasabb fokozatra kapcsoltunk és győztünk" - jöhet Montenegró

2018. június 22. 20:55

Akárcsak a csoport zárómérkőzésén, Japán ezúttal is kellemetlen ellenfélnek bizonyult, ám férfiválogatottunknak másodjára is sikerült legyőznie az ázsiaiakat, s kvalifikálnia magát a döntőbe. A finálét szombaton este 19:45-től Montenegró ellen vívják Mezei Tamásék a Duna Arénában.

Mint beszámoltunk róla, a Világliga Szuperdöntőjének első elődöntőjében férfiválogatottunk a nagyszünetben még 5–2-es hátrányban volt a felettébb kellemetlen stílusban, nagyon feldobott hangulatban játszó Japánnal szemben, s egy elképesztő harmadik negyed (7–3) kellett a fordításhoz. Végül 11–9-re nyert csapatunk, így szombaton 19:45-től döntőt játszhat, méghozzá a Spanyolországot x-x-re legyőző Montenegró ellen.

MVLSZ_VL_HUN_JPN_ffi_20180622_Madar_David_029.jpgA mérkőzést követően a parti legjobbjának választott Vámos Márton így értékelt: „Nehéz meccs volt mind fizikálisan, mind mentálisan. Tudtuk, hogy ezt fogják csinálni, láttuk, amint csütörtökön az amerikaiakat is meglepték. A döntőben legyen bárki az ellenfél, nyerni akarunk! Szeretném megköszöni a szurkolóknak a fantasztikus légkört, bízom benne, holnap is így lesz.”
 
Az egy gólt szerző Erdélyi Balázs így összegzett a nehezen kiharcolt győzelem után: „Nehéz értékelni az értékelhetetlent. Nagyon ügyesek voltak a japánok, tudtuk, hogy ez lesz, készültünk is rájuk, ám ezúttal nem tudtunk úgy meglépni az elején, mint az előző meccsen. Nyilván voltak hibák, de még csak azt sem tudom mondani, hogy annyira fegyelmezetlenek lettünk volna, megvoltak a helyzeteink. Az előző meccs volt inkább csalóka, hiszen rengeteg ziccert kihagytak, sőt ezeknek nagy részét Pipi (Kardos Gergely – a szerk.) kivédte, ma viszont homokszem került a gépezetbe. Végül sikerült összeszednünk magunkat és nagyot harcolva a végére kicsikartuk a győzelmet. Egy gól, két gól, hét gól, teljesen mindegy mekkora a különbség, lényeg a döntő!”
MVLSZ_VL_HUN_JPN_ffi_20180622_Madar_David_017.jpg  
Mezei Tamás hasonlóan vélekedett: „Talán egy kicsit elaltattuk saját magunkat az első meccs után. Nagyon készültek és pörögtek a japánok, belelendültek a torna végére – megverték az amerikaiakat –, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ellenfél. Teljes antivízilabdát játszanak, az első félidőben meg is ijesztettek bennünket, belőtték a helyzeteiket, sok akciógólt lőttek, mi pedig nem voltunk elég koncentráltak. A folytatásban azonban összeraktuk magunkat, magasabb fokozatra kapcsoltunk és sikerült győznünk. Örülök, hogy Montenegróval játszunk a fináléban - verjük már meg egyszer végre őket!”
MVLSZ_VL_HUN_JPN_ffi_20180622_Madar_David_026.jpg  
„Mint azt a játék képe is mutatta, ez teljesen más meccs volt, mint az utolsó csoportmérkőzés, de ezt tudtuk is, hogy nem ugyanaz a Japán válogatott vár ránk, mint akivel szerdán találkoztunk. Az elején sajnos se védekezésben, se támadásban nem úgy jöttek össze a dolgok, mint azt szerettük volna, emiatt alakulhatott ki az a különbség a japánok javára. A csapat erősségét mutatja azonban, hogy meccsben tudtunk maradni és higgadtan játszottuk tovább azt, amit megbeszéltünk és amit tudunk. Ennek köszönhető, hogy nyerni tudunk a végén. Bízom benne, hogy a holnapi döntőben végre már normális vízilabdát játszhatunk. Ha azt csináljuk mind védekezésben, mind támadásban amit tudunk, higgadtan és keményen bármelyik csapatot megverhetjük” - fogalmazott elszántan Pohl Zoltán.

Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Elődöntő
Magyarország-Japán 11-9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1) 
Vezette:
 Moller (argentin), Stankevitch (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Kardos - Manhercz 1, Zalánki 2, Jansik D., Kovács G., Bátori 2, Bedő 2. Csere: Angyal 1, Vámos 2, Mezei, Erdélyi 1, Pohl, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

JAPÁN: Tanamura - Adachi 1, Koppu, Shiga, Arai, Inaba 1, Okawa 2. Csere: Yoshida 2, Suzuki, Miyazawa, Takata, Araki 3. Szövetségi kapitány: Omoto Yoji

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Elődöntő

Montenegró-Spanyolország 10-8 - jegyzőkönyv itt
Az 5-8. helyért
Horvátország-Egyesült Államok 10-7 - jegyzőkönyv itt
Ausztrália-Kazahsztán 15-11 - jegyzőkönyv itt 

A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
A további program

Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért
Egyesült Államok-Kazahsztán, 15:15
Az 5. helyért
Horvátország-Ausztrália, 16:45
A 3. helyért
Japán-Spanyolország, 18:15
Döntő
Magyarország-Montenegró, 19:45

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret