cover image
Egyéb

A Szeged kiütötte a KSI-t

2013. október 19. 12:44

Most nem tudott túl nagy erőfeszítést kifejteni a KSI a soros bajnokin, simán nyert a Szeged.

Már az első negyedben nagy előnyt szerzett a Szeged a KSI ellen. Többek között az a Jansik Szilárd is gólt szerzett (ötméteresből), aki tavaly még a fővárosiak sikereinek részese volt.

Nagy Viktor kezdett a kapuban, folytatta is remek formáját, a labdaszerzésekben is jeleskedett, ő vezeti a játék ezen elemének teljes ob I.-es tabelláját.

A KSI kezdőcsapatában egyébiránt ott volt az olimpiai bajnok Székely Bulcsú is, először a szezonban. A félidőben 9-2-re vezetett a Szeged, és amikor a harmadik negyed elején a Vincze Márk hibája után megítélt, Fejős Róbert által elvégzett ötméterest Nagy Viktor kivédte, lehetett sejteni, hogy a KSI nem billen át a másik oldalra, nem tud megújulni a folytatásra.

4:25-tel a harmadik negyed vége előtt már 10-2-re vezetett a Szeged, Lukas Seman emberelőnyös góljával. Erre a játékrészre már megengedhette a Szeged, hogy vízbe küldi a két fiatal saját nevelést, Lakatos Mátét és Zsigri Bencét.

Jansik és Szivós akciógóljával végződött a harmadik negyed, na meg 13-3-as részeredménnyel. A kérdés az volt a záró nyolc percre, hogy a KSI tízen belül marad-e a végére.

Ez végül nem sikerült, mert a hazaiak első sátras bajnokijuk végég még rátettek egy lapáttal. A KSI-ben csereként szállt medencébe a kezdőkapus, Kardos Gergely édesapja, Kardos István!

Eredmény – ob I.-es bajnokság, 6. forduló:

A Híd-Szeged – KSI 17-4 (5-1, 4-1, 4-1, 4-1)

Szeged: Nagy – Hegedüs 1, Sánta, Tóth M. 3, Szivós 4, Juhász 1, Kiss Cs. 2. Cserék: Jansik 4 (1), Seman 2, Decker Á., Vincze M., Zsigri, Lakatos. Vezetőedző: Vincze Balázs

KSI: Kardos – Székely, dr. Hangody Gy., Fejős, Marnitz M. 2(1), Márkus, dr. Hangody L. 1. Cserék: Kardos I. (kapus), Kerschbaum, Hangody A., Haraszin, Szedmák, Albert 2(1), Hulmann. Vezetőedző: Horváth János

Gól/emberelőny: 6/8, illetve 2/3
Ötméteresek: 1/2, illetve 2/3
Kipontozódott: Márkus (29.)
Vízilabda hírek