cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A srácok felidegesítették magukat, majd száztíz százalékon pörögve játszottak"

2018. június 22. 19:58

Märcz Tamás gratulált a Világliga Szuperdöntőjének elődöntőjében 11–9-re legyőzött japán együttesnek, de gratulált csapatának is, amely szombaton 19:45-től döntőt játszhat a Duna Arénában! Ellenfele Montenegró lesz.

Mint beszámoltunk róla, a Világliga Szuperdöntőjének első elődöntőjében férfiválogatottunk a nagyszünetben még 5–2-es hátrányban volt a felettébb kellemetlen stílusban, nagyon feldobott hangulatban játszó Japánnal szemben, s egy elképesztő harmadik negyed (7–3) kellett a fordításhoz. Végül 11–9-re nyert csapatunk, így szombaton 19:45-től döntőt játszhat!

A mérkőzést követően Märcz Tamás szövetségi kapitány nagyot fújt, mielőtt értékelt: „Először is gratulálok a japán csapatnak, nagyon jól és összeszedetten játszott, kihozta magából a maximumot. De gratulálok az én csapatomnak is, jól reagált arra, amire reagálni kellett. Kellemetlen játékot játszott ellenfelünk, támadásban agresszivitást is kiejtett, ezt támogatták a játékvezetők is, ami nem tetszett. Tetszett viszont a közönség, nagyon köszönöm a drukkolást, a jó hangulatot. Visszatérve a meccsre: furcsa játék volt, az elején kihagytuk a helyzeteinket, de folytattuk a harmadik negyedben, amit elterveztünk, a srácok felidegesítették magukat, majd száztíz százalékon pörögve játszottak. Senki sem unatkozott, aki kijött a Duna Arénába. Döntőt játszhatunk, azt gondolom, a sorozat alapján ez megérdemelt.”

MVLSZ_HUN_JPN_ffi_20180622_MaD_015.jpgJapán kollégája, Omoto Yoji sem volt csalódott – sőt. Mint elmondta: „Nagy boldogság számunkra, hogy a fantasztikus Magyarország csapata ellen ilyen jó és szoros meccset játszhattunk. Sokat tanultunk mindkét mérkőzésből, amiket felhasználva talán elcsíphetjük szombaton a harmadik helyezést.”

MVLSZ_HUN_JPN_ffi_20180622_MaD_032.jpg Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Elődöntő
Magyarország-Japán 11-9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1)
Vezette:
Moller (argentin), Stankevitch (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Kardos - Manhercz 1, Zalánki 2, Jansik D., Kovács G., Bátori 2, Bedő 2. Csere: Angyal 1, Vámos 2, Mezei, Erdélyi 1, Pohl, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

JAPÁN: Tanamura - Adachi 1, Koppu, Shiga, Arai, Inaba 1, Okawa 2. Csere: Yoshida 2, Suzuki, Miyazawa, Takata, Araki 3. Szövetségi kapitány: Omoto Yoji

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Elődöntő

Montenegró-Spanyolország 10-8 - jegyzőkönyv itt
Az 5-8. helyért
Horvátország-Egyesült Államok 10-7 - jegyzőkönyv itt
Ausztrália-Kazahsztán 15-11 - jegyzőkönyv itt

A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
A további program

Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért
Egyesült Államok-Kazahsztán, 15:15
Az 5. helyért
Horvátország-Ausztrália, 16:45
A 3. helyért
Japán-Spanyolország, 18:15
Döntő
Magyarország-Montenegró, 19:45

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret