cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Összeszedettek voltunk, léptünk egyet előre!” - jöhet Japán!

2018. június 21. 19:59

Férfiválogatottunk a Világliga Szuperdöntőjében 6–6-os döntetlen után ötméteresekkel legyőzte a negyeddöntőben Horvátországot, így pénteken a döntőbe jutásért harcolhat a Duna Arénában! Ellenfele 18:15-től az Egyesült Államokat legyőző Japán lesz. Märcz Tamás, Nagy Viktor, Bedő Krisztián és Bátori Bence is reálisan, boldogan értékelt.

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfiválogatott küzdelmes mérkőzésen, fantasztikus védekezéssel, Nagy Viktor bravúrjaival 6–6-os döntetlent ért el Horvátország ellen a Világliga Szuperdöntőjének negyeddöntőjében, majd az ötméteres párbajban 4–2-re jobbnak bizonyult. Mindez azt jelenti, hogy pénteken 18:15-től Japán ellen a döntőbe jutásért játszhat!

Märcz Tamás szövetségi kapitány természetesen elégedetten értékelt a mérkőzés után: „Nem feltétlen mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Horvátország a világ egyik, ha nem a legjobb csapata, az aktuális világbajnok. Összeszedettek voltunk ellene, ráadásul léptünk egyet előre az utolsó kemény meccsünkhöz képes. Montenegró ellen ugyanis három negyedig bírtuk koncentrációval és erővel, most úgy készültünk, hogy öt lesz. Így is lett, boldog vagyok. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, sokat segítettek – remélem, holnap is jönnek szép számmal. Természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe.”

MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_050.jpgA kapuban parádézó Nagy Viktor így fogalmazott: „Büszke vagyok a csapatra! A közönség ma is odatette magát, minden klappolt. Remélem, telt ház előtt jó játékkal nyerünk, és bemegyünk a döntőbe!”

A két remek gólt jegyző centerünk, Bedő Krisztián fáradtan, ám lelkesen ecsetelte boldogságát: „Kemény küzdelem volt, pontosan olyan, mint amire számítottunk. Tudtuk, hogy szoros lesz – csalóka volt, hogy a csoport harmadik helyén végeztek. Egy magyar-horvát mindig komoly presztízsmérkőzés és ez ma sem volt másképpen. Nagyon örülök neki, hogy az utolsó pillanatig sikerült koncentrálnunk, ez volt a kulcs, emellett pedig kevés gólt kaptunk, ami a védekezésünket dicséri, de még mindig tudunk előrébb lépni. Az utolsó negyedben nem sikerült megtartanunk a kétgólos előnyünket, így ötméteres-párbaj lett a vége, ám mi már a meccs elején úgy készültünk, hogy ez simán benne van a mérkőzésben, talán valahol ennek is volt köszönhető, hogy győzni tudtunk. Emellett plusz motivációt adott, hogy kapitányunk elmondta, a horvátok edzője a találkozó előtt lenyilatkozta, hogy taktikáztak, velünk szerettek volna játszani és nem véletlenül kaptak ki az amerikaiaktól. Mi pedig már csak azért is meg akartuk mutatni, ha velünk akarnak játszani, tessék, ez lesz a vége! Nagy lendületet adhat ez a siker a folytatásra, de nem dőlhetünk hátra és nyugodhatunk meg teljesen.”
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_044.jpg  
Az ötméteres párbajban biztos kezű Bátori Bence hasonlóképpen vélekedett: „Nehéz mérkőzés volt, talán nyugodtan mondhatom, hogy a védekezések csatája. Az volt a különbség a montenegrói és a horvát meccs között, hogy ezúttal az utolsó negyedben sem kezdtünk el kapkodni, hanem végig nyugodtak tudtunk maradni és türelmesek voltunk. Igaz, hogy a támadásunk néha-néha egy kicsit befulladt, a védekezésünk ugyanolyan stabil maradt. Amikor véget ért a mérkőzés, nem is gondoltam másra, csak arra, hogy be kell lőni a büntetőket, és bíztam benne, hogy Viktor pedig egyet-kettőt megfog majd. Örülök, hogy így alakult. Ilyen kiélezett meccseken nagy esély van arra, hogy ötméteresek döntsenek – tudtuk, ha így kell megnyerni, hát így kell megnyerni. Nagyon akartuk, és rengeteget jelentett a közönség buzdítása is, nagyon jó érzés itthon játszani.”
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Negyeddöntő
Magyarország-Horvátország 6-6 (1-1, 1-1, 3-2, 1-2) - ötméteresekkel 4-2   
Vezette: Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 1, Mezei, Jansik D., Kovács G., Erdélyi, Bátori. Csere: Angyal 1, Manhercz, Zalánki 2, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
HORVÁTORSZÁG: Bijac - Fatovic, Buljabasic, Vukicevic 1, Vrlic 1, Setka, Garcia. Csere: Benic, Krapic 1, Milos 2, Buslje 1, Basic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
Montenegró-Kazahsztán 14-6 - jegyzőkönyv itt
Ausztrália-Spanyolország 4-9 - jegyzőkönyv itt
Japán-Egyesült Államok 11-10 - jegyzőkönyv itt


A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
A további program

Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Ausztrália-Kazahsztán,16:45
Elődöntő
Magyarország-Japán, 18:15
Montenegró-Spanyolország, 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret