cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fogcsikorgatva küzdött a Märcz-csapat – világbajnokot verve a 4 között!

2018. június 21. 19:29

Férfiválogatottunk a Világliga Szuperdöntőjében 6–6-ra végzett a negyeddöntőben Horvátországgal, majd az ötméteres párbajban jobb volt, így pénteken 18:15-től Japán ellen a döntőbe jutásért harcolhat a Duna Arénában!

Megvolt a kötelező Japán ellen, jöhet a vb-döntő „visszavágója"!
 
„Nagy fegyvertény lenne."
 
No, igen. Az emlékezetes tavalyi világbajnokság emlékezetese döntőjében 8-6-ra a horvátok győztek, akik aranyérmes csapatukból kilenc játékost vonultatnak fel a 2018-as Világliga Szuperdöntőjében. Mi hatot. Ergo komplettebb Ivica Tucak együttese, még akkor is, ha nincs a soraiban a zseniális Sandro Sukno.
 
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_042.jpgMost nem adhatunk nekik előnyt" - mondta még Märcz Tamás, utalva a margitszigeti 0-4-re. Kapitányunk bízott a jó kezdésben, majd a lendület fokozásában.  Nos, a kezdés közel sem volt annyira borzasztó, mint esztendeje, sőt nem is volt borzaszó, ugyanakkor pompásnak sem mondhattuk. Milos csapata harmadik emberelőnyös helyzetét belőtte, erre Zalánki Gergő kisvártatva akciógóllal válaszolt. Ezen kívül támadásban sajnos elvesztünk a horvát zónában, Bijacnak nem is kellett bravúrokat bemutatni. Nem úgy átellenben Nagy Viktornak, aki nagyokat védett. Tegyük hozzá, előtte a kézerdő is hatékonyan tette a dolgát, azaz megvolt a kapus és a védelem között az összhang, ezzel tartottuk a lépést.
 
A második negyedben semmit sem változott a forgatókönyv: elöl nem igazán sikerültek a megoldások, kettős fórban Manhercz Krisztián kísérletét védte Bijac, akinek azért ebben a periódusban már több dolga akadt. De magabiztos volt, mint szokott. Krapic pillanatnyi kihagyást kihasználva szerzett Horvátországnak vezetést, ezen kívül viszont végtelen precizitással védekeztünk. Hiába került ötször is emberelőnybe a rivális (Vrlic nagyon virgonckodott centerben), képtelen volt gólt szerezni, a fal és Nagy is remekül teljesített. S miután a legnagyobb fegyverünk, a balkezes bombák sorában ezúttal Vámos Márton következett, nagyszünetben 2-2 állt a táblán.
 
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_040.jpgTérfélcsere után változott a koreográfia – számunkra pozitívan! A védekezés és Nagy Viktor továbbra is parádésan összhangban dolgozott. A horvátok már csupán egy kiharcolt előnyz hoztak össze, azt is kihagyták. A 19. percben Bedő Krisztián használta ki, hogy egy időre egyedül hagyták – igaz, odaát Milos is megtette ezt. Ám, miután Zalánki passzát fórban Angyal Dániel ezúttal pontosam húzta be, majd Zalánki maga is „betett” egyet, 5–3-ra vezettünk. Sajnos kilenc másodperccel a vége előtt Vrlic rafináltan összehozott a horvátoknak még egy fórt, amit ő maga gyorsan belőtt, így egygólos előnnyel mentünk a záró etapra.
 
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_038.jpgEzt Bedő centergólja nyitotta, de pillanatig sem dőlhettünk hátra, hiszen Buslje kisvártatva fórból szépített. Nálunk Erdélyi Balázs a felső lécre bombázott egy hat az ötös helyzetet, majd Zalánki is a fát találta el, de Nagy Viktor védései tartották az előnyt. Egészen addig, amíg 1:33 volt hátra, amikor is egy kipattanó után Jansik Dávidot állították ki harmadszor a fórt pedig Vukicevic lőtte be. Egy-egy elrontott támadás után Angyal blokkolt remekül, de sarokdobást ítéletek, így elveszítettük az esélyt a 7–6-ra. Sőt meg kellett őrizni a 6–6-ot, ezt megtettük, így következhettek az ötméteresek.

Ebben mi voltunk a jobbak, hiszen Vámos, Zalánki, Bátori Bence és Erdélyi is pontos volt, míg odaát Garcia a lécre lőtt, Fatovic kísérletét pedig védte Nagy, azaz ott vagyunk a négy között! Japán aztán 11-10-re legyőzte az Egyesült Államokat, így ellene játszik csapatunk.

MVLSZ_HUN_CRO_ffi_20180621_MaD_041.jpgFérfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Negyeddöntő
Magyarország-Horvátország 6–6 (1–1, 1–1, 3–2, 1–2) – ötméteresekkel 4–2
Vezette:
Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 1, Mezei, Jansik D., Kovács G., Erdélyi, Bátori. Csere: Angyal 1, Manhercz, Zalánki 2, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

HORVÁTORSZÁG: Bijac – Fatovic, Buljabasic, Vukicevic 1, Vrlic 1, Setka, Garcia. Csere: Benic, Krapic 1, Milos 2, Buslje 1, Basic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
Montenegró-Kazahsztán 14-6 -jegyzőkönyv itt
Ausztrália-Spanyolország 4-9 - jegyzőkönyv itt
Japán-Egyesült Államok 11-10 - jegyzőkönyv itt


A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
A további program

Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Ausztrália-Kazahsztán,16:45
Elődöntő
Magyarország-Japán, 18:15
Montenegró-Spanyolország, 19:45

Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret