cover image
Egyéb

Gardáék a bajnoki után Athénba utaznak

2013. október 19. 9:20

A BVSC elleni pontvesztés után javítana a Dunaújvárosi Főiskola az ob I.-es bajnokságban. Aztán szombat este utaznak.

Némi meglepetésre a második fordulóban a BVSC-Zugló 10-10-es döntetlent ért el a bajnoki cím legfőbb esélyese, a Dunaújvárosi Főiskola csapata ellen.

„Nem tudom pontosan, mi volt az oka a játékunknak, igazából nekünk nem jött be semmi, a BVSC-nek meg minden bejött. Kielemeztük a meccset a héten, és szerintem ez még egyszer nem fordul elő velünk” – mondta Garda Krisztina, a csapat új játékosa.

Szombaton az UVSE együttesét fogadja Mihók Attila csapata, az újpestiek eddig mindkét meccsüket megnyerték.

„Jó játékot várok a csapattól, mert ha tényleg úgy játszunk, mint a BVSC ellen, akkor nem biztos, hogy megnyerjük a meccset. Az első másodperctől az utolsó másodpercig oda kell tenni magunkat” – véli a felnőtt válogatottal világbajnoki bronzérmet, a junior csapattal vb-6. helyet szerző játékos.

Garda Kriszti a Honvéd-POLO csapatától szerződött Dunaújvárosba a nyáron, így adódik a kérdés, hogy érzi magát új „otthonában”.

„Nagyon jól, mondhatom, hogy beilleszkedtem. A csapat tagjai közül többekkel készültem már az utánpótlás válogatottakban, és Solyával és Katával a felnőtt válogatottban is együtt szerepeltem, és Dodóval is játszottam már együtt” – mondta Kriszti, megemlítve Kasó Orsolya, Menczinger Kata és Csabai Dóra nevét. – Új környezet, új csapat, nagy változások. Azt várom magamtól, hogy fejlődjek mind technikailag, mind taktikailag, mind fizikailag, mind játékban. Szeretnénk a lehető legelőrébb végezni a bajnokságban.”

Rendhagyó lesz a szombat a csapat életében, ugyanis a meccs után elutazik Görögországba.

„Athénba megyünk egy néhány napos edzőtáborba. Edzeni, edzeni és edzeni fogunk, valamint kétkapuzni az egyik helyi csapattal, vélhetően Bujka Barbiékkal, az Olympiakosszal. Remélem, sokat használ majd a túra” – mondta Garda Krisztina, aki valószínűleg főszerepet kap az UVSE elleni délutáni bajnokin.

Az ob I.-es bajnokság 3. fordulója:

BVSC-Zugló – Hungerit-Szentes, 15 óra
ZF-Eger – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas, 16 óra
Dunaújvárosi Főiskola – UVSE, 17 óra
Honvéd-POLO – Angyalföldi SI DSE, 19 óra 30 perc
Vízilabda hírek
garda krisztina