cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Rajt! Férfi Világliga Szuperdöntő, Duna Aréna! „Most jön a sava-borsa!”

2018. június 18. 9:14

Férfiválogatottunk ma 20:05-től Ausztrália ellen kezdi meg szereplését a VL-ben (tv: Duna World), Märcz Tamás szövetségi kapitány bízik abban, fiatal, átalakult csapata az alaptaktikát begyakorolva juthat minél előbbre.

A sokat emlegetett hektikus felkészülés ide vagy oda, miként Märcz Tamás fogalmazott: „Most jön a sava-borsa!”

Avagy 20:05-től Ausztrália ellen megkezdi szereplését a magyar férfiválogatott a Duna Arénában. A Világliga Szuperdöntőjében a két négyes csoportban szerdáig a csoportmeccseket rendezik, majd csütörtökön a negyeddöntők, pénteken és szombaton pedig a helyosztók következnek. Hat nap, hat tétmeccs, nem akár milyen megméretés. Az ünnepi pillanatot emeli majd, hogy Kardos Gergely és Pohl Zoltán személyében két újoncot avat majd csapatunk!

„Mi tagadás, a klubszezon érdekessége miatt vegyes helyzetekből érkeztek a játékosok, így voltaképpen három turnusban kezdtünk el dolgozni. A Bajnokok Ligája genovai nyolcas döntőjén részt vevő játékosok pihenhettek a legkevesebbet, a többiek fizikálisan és mentálisan is egyértelműen frissebbek, ezen a néhány közös edzésen igyekeztünk némi korrekciót tenni a formájukon” – említette a szövetségi kapitány.

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180614_MaD_003.jpgAlapesetben a Világliga Szuperdöntője egy fontos felkészülési állomás lett volna a nyári Európa-bajnokság előtt, ám miután idehaza rendezik az eseményt, érhetően nőtt az értéke. „Természetesen hazai környezetben különösen szeretnénk jól szerepelni. De nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen olyanok jönnek velünk szembe, akiknek egyrészt a Világliga a nyár legfontosabb versenye, gondolok itt a kellemetlen tengerentúli riválisokra, másrészt, akik jó ideje erre készülnek, és ezért előttünk járnak, például a montenegrói együttes. Kíváncsi vagyok, mire megyünk ellenük, mindenesetre, rendkívül motiváltnak látom a csapatot.”

A kapitány a négy közé jutást fogalmazta meg minimális célként, ám mint elárulta, egyelőre kizárólag az ausztrálok elleni parti foglalkoztatja.

Ami általánosságban a Világligát illeti, cél, hogy olyan lendületet vegyen rajta a válogatott, amely kitarthat egészen a nyár végéig. Miként Märcz Tamás hozzátette: „Ennek az átalakult csapatnak fontos minden mérkőzés, főként, ha azok tétmeccsek. Jó visszaigazolást kaphatunk arról, hol tartunk, miben kell a legtöbbet fejlődnünk. Év közben is voltak nehezebb meccseink, játszottunk a spanyolokkal, a montenegróiakkal, az olaszokkal és a görögökkel is, látható volt, nagyon sok munkára van szükségünk. Most sorozatban hat meccset játszunk, nem a klasszikus világverseny menet ez, jelentősen megterheli a játékosokat, de egyben kiváló tapasztalatokat ad számunkra. Lépésről lépésre haladunk.”

Az év közbeni edzések hasznossága most köszönhet vissza, hiszen nem kellett nulláról kezdeni a munkát, amit a szakmai stáb megálmodott, már ismerik a játékosok: „Valóban, elég volt csak feleleveníteni néhány elemet. Ezeket persze tökéletesíteni kell, akkor léphetünk előre. Ami bebizonyosodott, a fiataloknak kapaszkodókra van szükségük, nem szabad őket hirtelen extrém dolgokkal megzavarni – egyszer-kétszer megpróbáltuk bonyolítani a taktikát, de kiderült, ez még nem járható út számunkra. A begyakorolt alaptaktika, az automatizmus lehet tehát a fegyverünk, így próbálunk minél jobbak lenni.”

A Világliga Szuperdöntőjének kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
Csoportbeosztás
A-csopot:
 Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország
A program
Csoportmérkőzések, 1. forduló - június 18., hétfő

Horvátország-Kazahsztán, 15:15
Montenegró-Japán, 16:45
Egyesült Államok-Spanyolország, 18:15
MEGNYITÓ, 19:30
Ausztrália-Magyarország, 20:05
Csoportmérkőzések, 2. forduló - június 19., kedd

Ausztrália-Japán, 15:15
Horvátország-Spanyolország, 16:45
Montenegró-Magyarország, 18:15
Egyesült Államok-Kazahsztán, 19:45
Csoportmérkőzések, 3. forduló - június 20., szerda
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Montenegró-Ausztrália, 16:45
Kazahsztán-Spanyolország, 18:15
Japán-Magyarország, 20:00
Negyeddöntő - június 21., csütörtök
A2-B3, 15:15
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:15
A4-B1, 19:45
Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
(Az utosó 3 napon a tévéközvetítés befolyásolhatja az időpontokat)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja:
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret