cover image
Egyéb

Ratko Rudic a Recco edzője

2018. június 15. 18:35

A horvát szakember a menesztett szerb Vladimir Vujaszinovicsot váltja a kispadon.

Azok után, hogy odahaza sem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját a genovai együttes (a fináléban az Olympiakosz győzte le), a reccói vezérkar megköszönte Vladimir Vujaszinovics munkáját, akinek már az utódja is megvan. Bejelentették ugyanis, hogy Ratko Rudicot sikerült megnyerni a feladatra. A horvát szakember játékosként olimpiai ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes volt. Edzőként kilenc olimpián vett részt, és az általa irányított nemzeti válogatottak közül Jugoszlávia (1984-ben és 1988-ban), Olaszország (1992-ben) és Horvátország (2012-ben) is olimpiai bajnok lett. 2007 óta az International Swimming Hall of Fame tagja.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Pro Recco, a világ legtöbb trófeáját nyert klubja hívott. Ez a projekt nagy energiával tölt el, a csapat komoly hagyományokkal és fényes jövővel rendelkezik, szeretném visszahozni az őt megillető szintre” – fogalmazott Ratko Rudic.

A Reccóhoz kapcsolódó hír, amelyet magyar portálok is átvettek, hogy olasz sajtóinformációk szerint az FTC szemet vetett a csapat szerb balkezes kiválóságára, Dusan Mandicsra – ám a magyar bajnok vezetői cáfolták ezt az értesülést.
Vízilabda hírek
recco
rudic