cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Már csak 4 nap! Férfi Világliga-döntő, Duna Aréna! Mindenki a fedélzeten!

2018. június 14. 20:35

A hétvégi, genovai Final Eight után az egri és szolnoki játékosok egyaránt kaptak néhány nap pihenőt. Csütörtökön este azonban már ők is csatlakoztak társaikhoz, így Märcz Tamás legénysége immáron teljes létszámmal készülhet a hétfőn kezdődő Férfi Világliga Szuperdöntőre és a folytatásra. Teljes gőzzel előre!

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kovács Gergő, Mezei Tamás, Nagy Viktor és Zalánki Gergő a háromnapos pihenő után - a genovai Final Eight miatt - némileg még talán csalódottan és fáradtan, de annál elszántabban jelentkeztek edzésre csütörtökön este. Kiegészült tehát Märcz Tamás férfiválogatottja, így a szövetségi kapitány egy villámgyors csapatfotózást követően rögtön a konditerembe, Zala György kezei alá vezényelte együttesét. Az egyórás százazföldi edzés után pedig következhetett a víz.
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180614_MaD_001.jpg  
Adta magát a kérdés, a feszített hazai és nemzetközi programok után mennyire fáradtak, sikerült-e kipihenniük magukat a játékosoknak? A kajánul mosolygó Mezei Tamástól rögtön érkezett a válasz: „Köszönöm szépen, jól vagyok, de azt, hogy hogy érzem magam, majd az első vizes edzés után kérdezd meg". Majd folytatta: „Amennyi időt kaptunk, azt maradéktalanul próbáltam pihenéssel és kikapcsolódással tölteni".

Noha a csalódottság nyomokban érezhető volt a kerethez csatlakozó játékosokon, már mindenki a nemzeti együttesre összpontosít, így a Szolnokról a Népligetbe igazoló center is: „Egy sportoló mindig a győzelemért, győzelem után pedig az éremért, azok közül is a legfényesebbért játszik. Az ötödik helyet felfoghatjuk csalódásként is, de azért mégiscsak ott voltunk a nyolcas döntőben, sok csapat pedig csak álmodozott a genovai fináléról. Ami talán szépségtapasz, hogy az utolsó két mérkőzésünket sikerült megnyernünk. Nem volt azonban sok időnk lógatni az orrunkat, most már ide koncentrálunk. Minden játékos azzal a céllal áll munkába, hogy a végén benne legyen a tizenhármas keretben. Természetesen nekem is ez a célom, gyorsan be is állok hát én is a sorba. Abban a pár hétben, ami a felkészülésről szól, az idő alatt szeretnénk mindannyian a legjobb formába lendülni mind fizikálisan, mind mentálisan."
 
A felkészülést az első fecskékkel megkezdő Erdélyi Balázs örül, hogy végre komplett a társaság: „Eddig igen behatárolta a lehetőségeinket, hogy kevesen voltunk, inkább a kondira és az úszásra fektettük a hangsúlyt, a gyakorlás már nehézkesebb volt. Noha más válogatottak is hasonló cipőben jártak eddig, hiszen a Final Eight küzdelmein számtalan nemzet válogatottjai képviselték magukat, nekünk az is megnehezíti a dolgunkat, hogy merőben más csapat, egy teljesen új gárda van épülőben - a tavalyi évhez képest is gyökeres változások vannak a keretben. Rengeteg munka vár még ránk, de ez sosem lehet kifogás, ezen előbb-utóbb minden csapat átesik, állunk hát mi is elébe. Ettől függetlenül ugyanúgy teljesíteni kell, elvárások vannak, a közönségtől, a médiától, de még akár saját magunktól is. A régieken és az újakon egyaránt látszik, hogy nagyon akarnak, és mindenkiben ég a bizonyítási vágy. Az alapok tehát megvannak, erre lehet építkezni, és bízunk benne, hogy ez idővel jó játékkal is párosul majd." 
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20180614_MaD_002.jpg  
Férfiválogatott keret
Kapusok: Kardos
 Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Szakonyi Dániel (BVSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), VadovicsViktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A korábban közölt program módosult: a mieink hétfői és szerdai meccsei is későbbre került! Eszerint válogatottunk Ausztráliával a nyitó napon 20:15-tól, a harmadik fordulóban Japánnal 20 órától játszik!

A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
Csoportbeosztás
A-csopot:
 Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország

A program
Csoportmérkőzések, 1. forduló – június 18., hétfő

Horvátország–Kazahsztán, 15:15
Montenegró–Japán, 16:45
Egyesült Államok–Spanyolország, 18:15
MEGNYITÓ, 19:30
Ausztrália–Magyarország, 20:15
Csoportmérkőzések, 2. forduló – június 19., kedd
Ausztrália–Japán, 15:15
Horvátország–Spanyolország, 16:45
Montenegró–Magyarország, 18:15
Egyesült Államok–Kazahsztán, 19:45
Csoportmérkőzések, 3. forduló – június 20., szerda
Horvátország–Egyesült Államok, 15:15
Montenegró–Ausztrália, 16:45
Kazahsztán–Spanyolország, 18:15
Japán–Magyarország, 20:00
Negyeddöntő – június 21., csütörtök
A2–B3, 15:15
A3–B2, 16:45
A1–B4, 18:15
A4–B1, 19:45
Helyosztók 1. – június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. – június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
Vízilabda hírek
Férfi válogatott