cover image
Egyéb

BENU Fiú serdülő négyes döntő: UVSE-BVSC a fináléban

2018. június 9. 18:00

A BENU Fiú serdülő bajnokság négyes döntőjében a címvédő UVSE a Ferencvárost, a BVSC pedig a KSI-t legyőzve kvalifikálta magát a vasárnapi aranymeccsen.

Kiadós égi áldás után a BENU Serdülő bajnokság négyes döntőjének startjára felszakadoztak az esőfelhők, és szép lassan a napsugarak is előbukkantak. A jó idő pedig meghozta a nézőket, akik szép számmal foglaltak helyet a Hajós 33-as medence lelátóján, köztük illusztris vendégekkel. A nézőtéren szurkolt többek közt Schmitt Pál, Varga Dániel, Nyéki Balázs és Faragó Tamás is. A fiúknál a sort az UVSE és a Ferencváros rangadója nyitotta, az esőt pedig felváltották a gólok, melyek bőségesen záporoztak az elődöntő első felvonásán. Az első játékrész feléig felváltva potyogtak a találatok - előbb Aranyi Máté, majd Vigvári Vendel góljára felelt a zöld-fehérek pólósa, Várkonyi Ádám. A második egyenlítő találat után megrázta magát és meglépett az UVSE, Tóth Zoltán tanítványai Sziládi Kristóf duplájával, valamint Vigvári Vendel és Konarik Ákos góljaival 6-2-es vezetésnél zárták az első nyolc percet.
 
A második felvonást a ferencvárosi Nyíri Balázs emberelőnyben értékesített találata nyitotta, ám Konarik Ákos akciógóljával és Aranyi Máté centergóljával nagyszünetben már ötgólos UVSE vezetés mellett cseréltek térfelet a felek, 8-3.
 
A harmadik etapban Aranyi Máté duplájával, illetve Konarik Ákos és Vigvári Vince góljaival tovább növelte előnyét a címvédő UVSE, míg a túloldalon Várkonyi Ádám szabaddobásgólja csak szépségtapasz volt, 12-4.
 
A negyedik negyedben Sziládi Kristóf a harmadik, Vigvári Vince pedig a második találatát szerezte, de feliratkozott a gólszerzők közé Kovács Márton is. A 15-5-ös végeredényt Várkonyi Ádám állította be büntetőből. Mindez pedig azt jelenti, hogy vasárnap a címvédő UVSE a döntőben, a Ferencváros pedig a bronzmérkőzésen bizonyíthat.

Tóth Zoltán, az UVSE edzője: „Nem kellett nagyon tüzelni a fiúkat, még élénken bennünk élt az előző Fradi meccs a Népligetben, ahol vereséget szenvedtünk, ez pedig mély nyomot hagyott a gyerekekben. Maximálisan megcsinálták védekezésben azt, amit kértem - mutattam nekik egy UVSE-n belül igen híres fotót, egy felnőtt meccsről, hogyan is védekezett Kovács Robi és Dávid Zoli, mikor még itt játszottak. Csapatként működve hibátlanul végrehajtották, ennek volt köszönhető, hogy ilyen kevés gólt kaptunk, és a túloldalon is jöttek a találatok. Holnap ugyanerre a védekezésre számítok, illetve arra, hogy belehalnak egymásért a vízbe a gyerekek, és úgy jönnek majd ki a medencéből, hogy boldogok lesznek."

Béres Gergely, az FTC edzője: „Az elején rosszul kezdtünk és buta gólokat kaptunk, melyek elkerülhetőek lettek volna. Ezért el tudott menni az UVSE, mi pedig elkezdtünk egyre idegesebben játszani és szerencsénk sem volt. Ennek ellenére jobb volt az UVSE, bár ezt tudtuk előre, sőt, úgy gondolom, hogy ők fogják nyerni a bajnokságot, hiszen egy nagyon jó csapatról van szó. Ugyanakkor nálunk volt négy 2003-as, vagyis két évvel fiatalabb játékos és sajnos az első negyedben még egy válogatott játékosunkat is elveszítettünk, aki ujjsérülést szenvedett - igazából utána már inkább mi is a holnapra készültünk."
 
 
20180609_171333.jpgAz elődöntő második mérkőzésén némi tapogatózást követően, a harmadik perc végén Batizi Benedek akciógóljával a zuglóiak szerezték meg a vezetést. A túloldalon Bihácsi Bence egalizált centerből, majd Gyenis Ádám szabaddobásgóljával újra a BVSC-nél volt az előny. A negyed végén Bihács Bence még megszerezte önmaga és csapata második találatát, így az első felvonás végén 2-2-es döntetlen állt az eredményjelzőn.
 
A második játékrészben Gábor Lőrinc és Lantos István találataival ellépett a KSI. Gyenis Ádám egyre csökkentette a különbséget, ám Bóbis Botond valamint Némethy Dániel góljaival már három volt közte. Farkas Botond lefújás előtti pillanatban eleresztett labdája Danka Benedek kapujában landolt, melynek köszönhetően 6-4-es KSI vezetés mellett ért véget az első félidő. 

Nagyszünet után nagyszerűen folytatta a BVSC, Sólyom Levente és Haffner Marcell találataival kiegyenlített, Derekas Donát góljával pedig a vezetést is átvette Csombor Zoltán együttese. Az etap végén Pető Attila tüzelt a vasutasok kapujába, így 7-7-es döntetlen mellett következhetett a mindent eldöntő, negyedik negyed.

Izgalomból nem volt hiány az utolsó felvonásban sem. Némethy Dániel szabaddobásgóljával a KSI ragadta magához az előnyt, majd egy percen belül Farkas Botond akcióból egalizált a túloldalon. A győztes találatot Haffner Marcell szerezte az utolsó percben, nagy csatában tehát az UVSE után a BVSC jutott a döntőbe!
 
Csombor Zoltán, a BVSC edzője: „Vissza fogom nézni a mérkőzést, tiszta értékelést akkor tudnék adni, így csak annyit tudok mondani, hogy borzasztó boldog vagyok. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, az ifi döntőben játszó fiatalok akárcsak nálunk, a KSI-ben is fáradtak voltak. A végén mi bírtuk jobban, elsősorban idegekkel, mert fizikálisan mindkét gárda mindent beleadott. Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra!"

Keszthelyi Tibor, a KSI SE edzője hamarosan...
 
A vasárnapi mérkőzéseket is a Facebook-oldalunkon élőben közvetítjük.

 
BENU Fiú serdülő bajnokság, négyes döntő, Hajós 33-as medence

Elődöntők


UVSE-FTC 15-5 (6-2, 2-1, 4-1, 3-1)

Gólszerzők: Aranyi 4, Konarik 3, Szilárdi 3, Vigvári Vince 2, Vigvári Vendel 2, Kovács M, ill. Várkonyi 4, Nyíri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
BVSC-Zugló–KSI SE 9-8 (2-2, 2-4, 3-1, 2-1)
Gólszerzők: Gyenis 2, Haffner 2, Farkas 2, Derekas, Sólyom, Batizi, ill. Némethy 2, Bihácsi 2, Bóbis, Pető, Lantos, Gábor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A vasárnapi program - helyosztók
A 3. helyért:
FTC-KSI SE, 15:30
Döntő: UVSE-BVSC-Zugló, 19:00

Vízilabda hírek