cover image
Egyéb

Túlszárnyalni a tavalyi negyedik helyezést – spanyol az első akadály

2018. június 6. 18:28

2015, 2016 és 2017 után ismét ott van a ZF-Eger a legjobbak között. Dabrowski Norbert bízik ebben a rutinban (is), valamint abban, hogy a Barceloneta után a még szebb „ajándékért” küzdhet csapata. A genovai viadal egri negyeddöntőjét (17:30) is élőben közvetíti az M4 Sport.

Egyszer, kétszer, háromszor, négyszer.

Maradjunk annyiban, azért önmagában ez felér egy hatalmas sikerrel. A Szolnokhoz hasonlóan ugyanis 2015, 2016 és 2017 után 2018-ban is ott van az Eger a Bajnokok Ligája végjátékában – nem véletlenül említette Bárány Attila klubelnök, egykori válogatott kiválóság az esemény sajtótájékoztatóján, hogy „Ez önmagában nagy teljesítmény, kevés klub mondhatja ezt el magáról. Az egész szezon megkoronázása lehet számunkra ez a torna. A vízilabda ünnepe lesz, a legjobb játékosokkal, edzőkkel, klubokkal. Ez nem jelenti azt, hogy ezzel meg is elégedünk, nem állunk meg, szeretnénk a tavalyi eredményünket túlszárnyalni.”

A Duna Arénában bejutott egy esztendeje az Eger az elődöntőbe, végül a negyedik helyen végzett – avagy most feltétlen éremért utazott Genovába. Mert ezzel kapcsolatban Dabrowski Norbert megemlítette: „Mind a nyolc csapat azért érkezett, hogy győzzön, aki nem így tesz, ez nem is nyer!”

A szakvezető érdekes hasonlattal igyekezett érzékeltetni, hogy mit vár az eseménytől: „Kicsit úgy vagyok ezzel, mint gyerekként karácsonykor: áll a szép fa, alatt az ajándékok, és nem tudom, melyik az enyém. Megvan a hitem abban, hogy a következő két napban nyerünk, és a mi ajándékunk a Bajnokok Ligája-döntő. Ezzel is jó lenne meghálálni azt a sok támogatást, amit a klubban dolgozóktól kapunk.”

Dabrowski Norbert is kiemelte, hogy a résztvevők között kicsik a különbségek, éppen ezért jósolni képtelenség. Az első nap sorsdöntő, hiszen mint hozzátette: „Hatalmas lesz a különbség ellenben az első és a második napon játszó csapatok között. Akik az első napon nyernek, azok tovább küzdhetnek az álmaikért, akik veszítenek akár egyetlen góllal, akár csak ötméteresekkel, azoknak egy másik torna kezdődik onnan. Nyilván mi százszázalékosan az első verzióra készülünk, ebben hiszünk. És meg kell lennie a fejemben annak a forgatókönyvnek, hogy ha sikerült nyernünk, akkor hogyan tovább.”

MVLSZ_FTC_Eger_ffi_20180324_Madar_David_013.jpgA szakember némi rutiniról is beszélt, csapatrutint említett, hiszen „Amikor először ott voltunk a végjátékban, Barcelonában, kapkodtuk a fejünket, milyen csapatok közé jutottunk. Első bálozók voltunk. Mostanra, azt hiszem, már megszokott dolog nemzetközi és hazai berkekben is, hogy ott vagyunk. A Barceloneta jó csapat, de mi is azok vagyunk, felkészültünk.”

A csapat olimpiai- világ- és Európa-bajnok – távozó – szerb kapusa, Braniszlav Mitrovics egy érdekességre hívta fel a figyelmet, amit mindenképpen pozitívumként említett: „Miután számunkra a tervezettnél korábban ért véget a klubszezon, tudtunk kicsit pihenni, majd sokat edzeni, aminek örülök, mert át tudtunk venni mindent, amire a korábban BL-döntők előtt nem volt lehetőségünk. Éppen ezért magabiztosan megyünk a csatákba. Ezeken ötven-ötven százalék mindenkinek az esélye, azon múlik majd, ki mennyire akarja. Az én csapatom mérges, agresszíven várjuk a mérkőzéseket, bízom magunkban.”

A csapat honlapján minden játékos kifejezte várakozásait, pekingi olimpiai bajnokunk, világbajnokunk, Hosnyánszky Norbert ekképpen: „Azt várom, hogy a saját játékunkat magas színvonalon legyünk képesek játszani. Tehát egy masszív védekezésből, egy jó és eredményes támadójátékot. Egyelőre csak a Barcelonetával foglalkozom. Kemény meccs lesz az biztos. Közel hasonlóak az esélyeink, de bízom benne, hogy felül tudunk kerekedni. Aztán majd meglátjuk, hogy ki lehet a következő ellenfelünk. Nem szeretek jósolgatni. Spandau, vagy Olympiakosz? Ugyan mindegy. A lényeg az, hogy győzni kell…”

„Az első mérkőzés talán a legfontosabb, nagyon izgatottak vagyunk. Az Eger jó csapat, de mi is készen állunk, minden játékosunk jó állapotban van, nincs problémánk, határozott tervünk, hogy legyőzzük magyar ellenfelünket” – mondta Chus Martin, a Barceloneta edzője.

A Szolnokkal kapcsolatos felvezetésünket itt olvashatja!

Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Genova
Június 7., csütörtök, negyeddöntő

Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német), 16:00
ZF-Eger–CN Barceloneta (spanyol), 17:30 – tv: M4 Sport
Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa, 19:00 – tv: M4 Sport

Pro Recco (olasz)–AN Brescia (olasz), 20:30

Június 8., péntek, helyosztók
Az 5-8. helyért
Olympiakosz Pireusz/Spandau 04 Berlin–ZF-Eger/CN Barceloneta, 16:00
Pro Recco/AN Brescia–Jug Dubrovnik/Szolnoki Dózsa, 17:30
Elődöntő
Olympiakosz Pireusz/Spandau 04 Berlin–ZF-Eger/CN Barceloneta, 19:00
Pro Recco/AN Brescia–Jug Dubrovnik/Szolnoki Dózsa, 20:30

Június 9., szombat
A 7.helyért, 16:00
Az 5. helyért, 17:30
A 3. helyért, 19:00
Döntő, 20:30
Vízilabda hírek
eger
dabrowski norbertm bl
f8