cover image
Egyéb

BENU Leány ifjúsági bajnokság: bajnok az UVSE!

2018. június 3. 15:40

Két nagyon izgalmas, és szoros mérkőzést láthatott vasárnap délután a Hajós-uszoda közönsége. Előbb a BVSC győzte le hatalmas küzdelemben 10-9-re a Tatabánya együttesét a BENU Leány ifjúsági bajnokság bronzmérkőzésén, majd a döntőben az UVSE diadalmaskodott 7-6 arányban a nagyszerűen küzdő Szentes felett.

Miként arról korábban beszámoltunk, hétvégén rendezték a BENU Leány és Fiú Ifjúsági Bajnokságok négyes döntőit - míg a fiúk a Szőnyi úton, a Laky-uszodában, addig a hölgyek a Margitszigeten, a Hajós-uszodában szállnak/szálltak harcba a bajnoki címért. A szombati elődöntők sorát a BVSC-Szentes összecsapás nyitotta, majd az UVSE-Tatabánya találkozó zárta. Mindkét párharc magabiztos sikert hozott, előbb a Szentes győzte le könnyedén a BVSC-t, majd a második mérkőzésen az UVSE diadalmaskodott a Tatabánya felett, méghozzá kiütéssel.
 
A bronzmérkőzés első ráúszásánál a zuglóiak tempóztak gyorsabban, majd rögtön az első támadás végén a vezetést is megszerezte a BVSC - Utassy Kata akcióból köszönt be a tatabányaiak kapujába. Bár próbálkozások jócskán akadtak a folytatásban is, mindkét oldalon, több gól azonban az első nyolc percben már nem született.
 
A második felvonás egy-egy gyors gólváltással indult, előbb Ármai Zita, majd Schatz Réka egalizált, ám egyik egyenlítő tatabányai találat sem marad megválaszolatlanul, mindkét esetben Utassy Kata lőtte újfent előnybe a BVSC-t. Sőt, Koncz Laura fórgóljával már két gól volt a fővárosiak előnye. A félidei részeredményt a TVSE ötöse, Pintér Petra állította be akcióból az utolsó minutumban, 3-4. 
 
Koncz Laura vezére volt a zuglóiaknak - öt találatot szerzett

Koncz Laura vezére volt a zuglóiaknak - öt találatot szerzett

Nagyszünet után Koncz Laura visszaállította a kétgólos különbséget, majd Besszer Eszter háromra növelte azt. Nem adta azonban könnyen a bőrét a Tatabánya továbbra sem, Zantleitner Krisztina tanítványai rákapcsoltak, és Ármai Zita valamint Pintér Petra góljaival újból felkapaszkodtak egyre. A harmadik etap Besszer Eszter emberelőnyben értékesített találatával ért véget, 5-7. 
 
Nagyszerű tatabányai hajrával vette kezdetét a mindent eldöntő, negyedik negyed. Ármai Zita akciógóljával és Szellák Csenge büntetőjével egalizált a TVSE. Forrt a víz a Hajós-uszoda medencéjében, mindkét csapat foggal-körömmel harcolt a bronzérmet jelentő harmadik pozícióért. Koncz Laura góljával ismét fórba került a BVSC, de már-már menetrendszerűen érkezett az egyenlítő találat, ezúttal Zantleitner Noémi jóvoltából. A végét a vasutasok bírták jobban, az öt gólig meg sem álló Koncz Laura duplájával ismét ellépett a BVSC, Tátrai Szonja találata pedig már csak a szépítésre volt elég. A bronzérmet nagy csatában, egygólos, 10-9-es győzelmével a BVSC nyerte meg, míg a Tatabánya a negyedik helyen zárta a BENU Leány ifjúsági bajnokságot.

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „A Tatabánya egy nagyon taktikus, és jó csapat, ilyen meccsre számítottam. A harmadik negyedben volt két-három olyan lehetőségünk, mellyel lezárhattuk volna a mérkőzést, vagy legalábbis annyira szét tudtuk volna nyitni, hogy ne legyen annyira izgalmas a vége. Az egész éves teljesítmény és a mai játék alapján ez a csapat ebben az összeállításban, egy nagyon nehéz idény után megérdemelte, hogy bronzérmet akasszanak a játékosok nyakába. Nagyon sokat tettek ezért a sikerért a lányok, és ifi szinten nekem is sokat jelent ez az érem, nagy bravúr ez számunkra! Gratulálok a játékosaimnak, remélem, hogy ennél még szebb sikereket fognak elérni."
 

Zantleitner Krisztina, a Tatabányai VSE vezetőedzője: „Nagyon örülök, hogy meccsben tudtunk maradni, annak ellenére is, hogy volt a mérkőzésnek olyan szakasza, mikor több góllal elment a BVSC, volt azonban tartása a csapatomnak. Egy kicsi kellett volna még hozzá, ami valójában lehet, hogy évek munkája. Örülök, hogy a fiatalok ennyit játszottak, és örülök, hogy itt lehettünk. Gratulálok a BVSC-nek."
A BVSC nagy csatában hódította el a bronzérmet

A BVSC nagy csatában hódította el a bronzérmet

 
 
Az UVSE immáron vezetőedzője, Áts Bertalan irányításával csobbant medencébe az aranycsatában, méghozzá a szintén az első helyre pályázó Szentes ellenfeleként. A vezető találatot a harmadik percben Faragó Kamilla szerezte meg akcióból, majd nem sokkal később Rybanska Natasa egalizált a túloldalon. Gyárfás Dorottya, valamint Hajdú Róza góljaival újból meglépett az UVSE, melyre ezúttal Kis Kamilla válaszolt. Az első játékrészt Faragó Kamilla foglalta keretbe, a negyed az utolsó másodpercben értékesített büntetőjével zárult, 4-2.

A második etapban megosztozkodtak a gólokon a csapatok: előbb Kis Kamilla duplázta meg akcióból góljainak a számát a hajrában, majd egy másodperccel a játékrész vége előtt Faragó Kamilla lőtte be az UVSE javára megítélt újabb ötméterest, 5-3.
 
A térfélcserét követő harmadik negyedben megrázta magát, és fordított Brávik Fruzsina együttese. Dömsödi Dalma csökkentette a különbséget egyre, Sebők Zsófia kiegyenlített, Rybanska Natasa bünntetőjével pedig átvette a vezetést a Szentes, 5-6.
 
A negyedik negyed negyedik percében Faragó Kamilla akciógóljával sikerült döntetlenre módosítania a fővárosi együttesnek. Mindkét oldalon folyt az adok-kapok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, s végül az UVSE jutott ötmétereshez, melyet Pap Médea értékesített biztos kézzel. Az UVSE kettesének büntetője pedig egyben a győzelmet jelentette a budapesti klub számára. Áts Bertalan tanítványai megnyerték a bajnokságot, a Szentes pedig a második helyen zárta a pontvadászatot. A magyar női vízilabdázás megalapítójáról, Ördög Éváról elnevezett vándorkupát Merész András adta át a bajnokoknak.
 
Áts Bertalan, a bajnok UVSE vezetőedzője: „Gratulálok mind a két csapatnak, hiszen fantasztikus mérkőzés volt, tele fordulatokkkal. Az első két negyedben úgy éreztem, hogy jól megy a játék a csapatomnak, azon kívül, hogy az emberelőnyök kihasználásán finomítanunk kellett volna. Minden amit korábban megbeszéltünk, azonban működött. Majd a második félidőben úgy érzem, hogy a szezon legrosszabb teljesítményét nyújtottuk - kihasználatlanul maradtak a fórok és a büntetők közül sem lőttük be mindet -, a csapat szíve azonban a helyén volt."

34268801_10211825519501974_5724586957640564736_n.jpg Brávik Fruzsina, a Yordo-Szentes vezetőedzője: „A mérkőzés elején elveszítettem két meghatározó, kezdő játékosomat, a serdülők nagyon szépen helytálltak, ám elől a gólokat nem tőlük várom. Négy darab ötméterest ítéltek ellenünk, ráadásul kétszer hatalmasat is hibáztunk, hiszen két kézzel blokkoltunk, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccs és az aranyérem sorsát - ezzel a két találattal talán még meg is lehetett volna a hőn áhított bajnoki cím... Ennek ellenére nagyon nagyot küzdöttünk, gratulálok a csapatomnak is, és az UVSE-nek is!"

34308332_10211825518981961_3213392920530911232_n.jpg
BENU Leány ifjúsági bajnokság, négyes döntő, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 

Helyosztók 

Bronzmérkőzés
BVSC-Zugló-Tatabányai VSE 10-9 (1-0, 3-3, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: 
Ármai 3, Pintér 2, Tátrai, Szellák, Schatz, Zantleitner, ill. Koncz 5, Utassy 3, Besszer 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Döntő
UVSE I-Szentes 7-6 (3-2, 1-1, 0-3, 2-0)
Gólszerzők: 
Faragó K. 4, Pap 1 Médea , Gyárfás, Hajdú, ill. Rybanska 2, Kis K. 2, Sebők, Dömsödi,
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Elődöntők

BVSC-Zugló–Yordo-Szentes 6-13 (1-3, 2-4, 1-5, 2-1)
Gólszerzők: 
Utassy 2, Faragó B. 2, Koncz, Petőváry, ill. Kudella 4, Rybanska 4, Stankovianska 2, Sebők, Kis, Dömdösi 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
UVSE I–Tatabányai VSE 19-4 (6-2, 5-0, 4-0, 4-2)
Gólszerzők: 
Faragó K. 4, Pap Mónika 3, Lantos 3, Pap Médea 2, Valentin 2, Baksa 2, Gyárfás, Pál, Kurucz, ill. Szellák 3, Ármai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
watch?v=MC6INnOcGVA&feature=youtu.be  
Vízilabda hírek