cover image
Egyéb

Szolnoki címvédés vagy 18 év után Fradi-siker? Ma minden eldől!

2018. május 26. 8:36

Az E.ON Férfibajnokság döntőjében a mindent eldöntő 5. felvonás következik. A 17 órakor kezdődő összecsapásra minden jegy elkelt, aki nem jutott belépőhöz, az M4 Sport élő közvetítésén keresztül láthatja a csatát.

Nincs mese, dönteni kell.

Élhetnénk azzal az elpuffogtatott frázissal, hogy mindkét csapat megérdemelné a bajnoki címet, ám a finálé szépségét többek között pont az adja, hogy valamelyik fél egy árnyalattal minimum a másik fölé kerekedik. Lehet ez egyetlen pillanat a meccs végén, egy rosszul lőtt vagy bravúrral kivédett ötméteres, egy rossz passz, egy blokkról bepattanó mázlis lövés. Bármi.

Éppen ezért ebben a párharcban, így, 2–2-es összesítés után ember legyen a talpán, aki képes esélyt latolgatni, aki képes megjósolni, melyik csapat bírja jobban idegekkel. Mert ez már az idegek harca is.

Szóval, FTC–Szolnok, férfibajnoki döntő, 5. felvonás.

MVLSZ_Szolnok_FTC_ffi_donto4_20180523_Madar_David_003.jpg„Harcos férfiakra van szükség. Őrültekre, akik elhiszik, hogy megnyerhetik ezt a bajnoki címet. Már bebizonyítottuk, hogy a Szolnok sem verhetetlen, ezért hinnünk kell magunkban. Azt kell elővennünk, amit már megcsináltunk és egy kicsit nagyobb nyugalommal kihasználni a helyzeteinket és akkor nyerhetünk” – hívta csatába övéit Varga Zsolt, a fővárosiak vezetőedzője.

A csapat olimpiai- és világbajnoka, Varga Dániel is szentül hisz a sikerben, ugyanakkor szerint is nehéz volna jósolni – az FTC-médiának így vezette fel az összecsapást:

A Szolnok mestere, Cseh Sándor nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat, mint megjegyezte: „Nem hiszem, hogy jól járnánk, ha itt most azt gondolnánk, hogy ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint az eddigiek. Pontosan az a lényeg, hogy amennyire tudjuk, próbáljuk meg fejben leegyszerűsíteni a dolgokat. Meg fogjuk beszélni a taktikát és mindenki megcsinálja a saját dolgát ugyanúgy, ahogy eddig."

A vendégek pekingi bajnok centere, Kis Gábor óvatosan fogalmazta meg gondolatait: „Jól hangzik, hogy most mi lendületben vagyunk és a Fradit meg tudtuk állítani két meccs erejéig. De az az igazság, hogy úgy kaptunk ki az első két meccsen, hogy a harmadik negyed közepén már közünk sem volt a meccshez. Úgyhogy elképesztően jó csapattal játszunk. Egyelőre azért én azt gondolom, hogy ők az esélyesek: otthon játszanak, a csapatuk is valamivel hosszabb, mint a miénk, és a felkészülésük megengedte nekik, hogy egy ilyen helyzetre is felkészüljenek. Már sok döntőt játszottam, sokat meg is nyertem, de talán ez lenne a legnagyobb dolog, hogy ha egy Fradit megvernénk úgy, hogy ők az esélyesek és 0-2-ről tudunk fordítani. Én azt mondom, hogy ez páratlan lenne.”

MVLSZ_Szolnok_FTC_ffi_donto4_20180523_Madar_David_004.jpgSzóval, ki így, ki úgy éli meg a meccs előtti napokat. Egy biztos: ma döntésre viszik a dolgot. Valaki ünnepelhet majd a Komjádi-uszodában. Hogy ki, arról még a szakemberek is óvatosan értekeznek.

A találkozó – amelyre már elfogytak a belépők! – 17 órakor kezdődik, Székely Balázs és Csanádi Zsolt lesz a két játékvezető, az M4 pedig élőben közvetíti.

E.ON Férfibajnokság, döntő, 5. mérkőzés
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa, 17:00, tv: M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Vízilabda hírek
szolnok
ftc
döntő