cover image
Egyéb

„Tüzesebbek voltunk, és jobban akartuk a győzelmet”

2018. május 19. 19:00

Az E.ON Férfibajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén, telt ház előtt, magabiztosan mentett 2-1-re a címvédő az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A bajnokavatás tehát elmaradt, folytatás szerdán, Szolnokon.

Miként arról beszámoltunk, feltámadt és pazarul pólózott a címvédő a bajnoki finálé harmadik mérkőzésén. Cseh Sándor csapata kiváló játékkal 14–6-ra győzött az FTC ellen a Komjádi-uszodában, így szépített a bajnoki döntős párharcban. A felek következő csatáját szerdán 18:15-től vívják Szolnokon.
 
Nagy Viktor, a Szolnok 75%-kal védő kapusa így látta a találkozót: „Gratulálok a csapatnak! A Szolnok jó csapat, rosszul esett számunkra az előző két vereség, mert ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy hogyan. Úgy jöttünk ide, hogy nem asszisztálunk az FTC-nek a háromból háromhoz. Jó csapat az FTC, szinte lehetetlen háromszor egymás után legyőzni, ezáltal nem is ezzel foglalkoztunk, hanem azzal, hogy itt nyerjünk. Örülök, hogy mindenki letisztult fejben, ez látszott a játékon, a csapat játékán, észrevehető volt, hogy higgadtak voltunk, nyugodtabbak, nem nyomott bennünket, hogy csúnya vége is lehet. Ezért is szép a sport, sok arca van.”

Jansik Dávid ekként nyilatkozott: „Talán kívülről is látszott, a csapat ezúttal sokkal tüzesebb volt és jobban akart. Nem mondom azt, hogy úgy szálltunk harcba, hogy mindegy mit csinálunk, hiszen volt veszítenivalónk jócskán - ha kikapunk, 3-0-ra elveszítünk egy bajnoki döntőt -, de mégis úgy ugrottunk medencébe, hogy most, vagy soha! Nem gondolom, hogy a szerdai összecsapás ilyen könnyű mérkőzés lesz, nagyon kemény és brusztos meccsre számítok. Ilyen találkozó után szerintem, ők is megbeszélik a hibáikat és ha lehet ennél még aggresszívabban vízbe szállni, mint eddig, akkor még aggresszívabban veszik fel a kesztyűt, de nem biztos, hogy ez a javukat is fogja szolgálni.”

„Számunkra nagyon mélyen volt ez a döntő eddig, a sírból hoztuk vissza ezt a párharcot. Nagyon nehezen indult be a gépezet, semmi sem volt olyan, mint amilyennek szerettük volna, és önbizalmunk sem volt. Meccs előtt arról beszélgettünk a srácokkal, hogy ilyenkor mindenki lenyilatkozza azt, hogy nem adja fel, melyek szépen csengő szavak, de mi akkor mondjuk csak ki, ha elég tökösek vagyunk ahhoz, hogy meg is tudjuk mutatni, s nyerjen a Fradi, de úgy, hogy belehal a vízbe, és nem úgy, mint az első két mérkőzésen. Szerencsére sikerült megnehezítenünk a dolgukat, és nyernünk. Örülök neki, és nagyon boldog vagyok, hiszen ez mégis csak már a döntő! Tény, hogy nagyon jó a csapat a Ferencváros, és alaposan rákészült a fináléra, de az a célunk, hogy szerdán se adjuk a bőrünket egykönnyen” - fogalmazott Kis Gábor

MVLSZ_FTC_Szolnok_donto3_20180519_MaD_001.jpg A zöld-fehérek játékosa, Madaras Norbert csalódottan értékelt, ám bizakodóan tekint a folytatás elé: „Nagyon megadtuk magunkat, és szinte már az elején elkezdtünk kapkodni. Azért, mert a második negyed után négy góllal vezet az ellenfél, nem gondolom azt, hogy eldőlt volna a mérkőzés, mi azonban ezt nem hittük el, és nem azt csináltuk, amit kellett volna. Az biztos volt, hogy a Szolnok előbb-utóbb megtalálja magát - ma azt a Szolnokot láthattuk, aki tud nagyon jól játszani, tavaly Bajnokok Ligáját nyert, illetve egész évben jól szerepeltek és döntőbe jutottak. Eközben mi jóval a tudásunk alatt teljesítettünk, nagyon nagy visszaesés volt az előző két meccshez a mai, bosszantó, hogy ezúttal esélyünk sem volt. Ebből ki kell mászni, 2-1-ről várjuk a szerdai folytatást. Én azért hiszek magunkban.”


Vízilabda hírek