cover image
Egyéb

Vajon képes-e a feltámadásra a Szolnok? Vagy bajnok lesz a Fradi?

2018. május 19. 8:00

Az E.ON Férfibajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén ma 15 órától találkoznak a felek a Komjádi-uszodában. Varga Zsolt együttese sikere esetén már bajnok, ezt szeretné megakadályozni Cseh Sándor alakulata. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Bajnokavatás vagy feltámadás?

Leegyszerűsítve így tehetjük fel a kérdést.

Így, hiszen az előző két mérkőzésen topformában pólózó FTC, illetve a fáradt csapat benyomását keltő Szolnok ütközik meg ma 15 órától a Komjádi-uszodában, ahol telt ház előtt játszanak majd a csapatok.

„Ugyanúgy készülünk a harmadik döntőre, ahogy eddig. Nem szabad abból kiindulni, hogy hány góllal nyertük az előző összecsapásokat, ráadásul mindig lehet javulni, mert edzőként a tökéletesre törekszem. Minden egyes mérkőzés ebben a döntő sorozatban nulla-nulláról indul, és csak az számít, hogy ki nyeri meg őket. Ezek fejezetek egy könyvben. A bajnoki döntő könyvében két fejezet már megíródott, a többi lap viszont még üres... A szombati mérkőzés – természetesen a sport keretein belül – élet-halál harc lesz, ezért erre kell felkészülnünk lélekben. Sokszor elmondom, de tényleg így is gondolom, hogy a Szolnok nagyon jó csapat. Rettentően nehéz legyőzni és mindaddig ők a bajnokok, amíg abba a bizonyos könyvbe más nem íródik be...” – vezette fel a mérkőzést az FTC honlapján Varga Zsolt vezetőedző.

MVLSZ_Szolnok_FTC_donto2_20180518_MaD_008.jpgSzolnoki kollégája, Cseh Sándor ígéri, nem adja fel csapata, ugyanakkor rettentő nehéz helyzetben van: „Pontosan ezek kellenek, ebben a sorrendben: az első a csoda, a második a fegyelem, aztán a feltámadás. Nyilván nem fogjuk feladni. És szerintem olyan nagy dolgok nem kellenek. Tehát nem hiszem, hogy ez a taktikán fog múlni. Hogyha tudunk nyerni, akkor nyilván folytatódik a sorozat. Szerintem ezt szavakkal nem lehet megoldani. Oda kell menni és játszani kell. Kész!”

Fontos, az 5. helyet, ezzel az Euro-kupaindulást eldöntő ki-ki meccset vív 17 órától a BVSC és a Miskolc együttese.

Létay Krisztián, a zuglóiak balkezes gólvágója ekképpen várja a csatát.

Nagy Ádám, a miskolciak válogatott játékosa is bizakodó:

Ezen kívül még két mérkőzést rendeznek: a 9. helyért a második meccset tartják (Kaposvár–Pécs), a 11. helyért pedig a harmadik találkozóra (Vasas–Szentes) kerül sor.

E.ON Férfibajnokság, döntő, 3. mérkőzés
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa, 15:00
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az FTC javára

A döntő további programja
4. mérkőzés – május 23., szerda, 18:15 – ha szükséges

Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – május 26., szombat, 17:00 – ha szükséges
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport!

Az 5. helyért, 3. mérkőzés
BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolci VLC, 17:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1

A 9. helyért, 2. mérkőzés
Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért, 16:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Pécs javára

A 11. helyért, 3. mérkőzés
VasasPlaket–Metalcom-Szentes, 20:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1




Vízilabda hírek
szolnok
ftc
döntő